Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, ‘Gaziler Günü veya Kahramanlık Günü olarak kutladığımız 19 Eylül’lerin, çocuklarımız için, gençlerimiz için, tarihimizi öğrenmeye, anlamaya vesile olmasını diliyorum. Gazilerimiz, vatanımızı ve bölünmez bütünlüğümüzü korumak, her türlü fedakârlığı ortaya koyarak milletimizin huzuru ve güvenliğini kendi canından ve huzurundan daha önemli sayan vatanseverliğin ve kahramanlığın abideleri, baş tacımızdır’ dedi.

    Gazilerimize, Yalova’mızda ve ülke genelinde her fırsatta devlet yardımı ve desteği sağlandığını belirten Temel Coşkun, ‘Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın özverili çalışmaları uzmanlar ve sivil toplum kuruluşları ile istişareli bir şekilde sürdürülmektedir. Anayasal ve yasal haklarla gazilerimiz ve şehit yakınlarımız devletimizin sosyal güvencesi altındadır.

Anayasa değişikliğinde öngörüldüğü üzere son olarak T.B.M.M.’de 24. dönem çalışmaları ile 25 maddelik kanuni düzenleme yapılmış; şehit aileleri, dul ve yetimleri ile gazilerimiz için sosyal, ekonomik ve toplumsal alanda daha ayrıcalıklı olacakları düzenlemeler yasal zorunluluklar çerçevesinde yeniden düzenlenmiştir’ dedi.

Milletvekili Coşkun, ‘Şehit yakınlarını ve gazilerimizi yakından ilgilendiren son yasal düzenleme de Temmuz ayında Meclis’te kabul edildi ve böylece 10 milyon kişinin ücretsiz seyahat hakkı düzenlemesi gerçekleştirildi. Bu yasal düzenleme ile şehit yakınlarına ve gazilerimize daha önce 1 olan istihdam hakkını 2 oldu. Hatta eş yoksa çocuk yoksa annenin, babanın da bunu kullanabileceği çok geniş bir düzenleme yapıldı. En çok beklenen, şehit yakınları ve gazilerimizden talep edilen düzenleme bu oldu.

Ayrıca bu yasa ile yasayla artık er ve erbaşlardan muhtaçlık belgesi istenmeyecek. Daha önce er ve erbaşlarımızın ailelerinden muhtaçlık belgesi isteniyordu ve bu bazı bürokratik engellere ve zorluklara yol açıyordu. Bu konularda da ciddi mali olarak düzenlemeler yaptık ve alt limit belirledik. Bu da gazilerimizin önemli bir talebiydi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bunu da çözüme kavuşturdu. Terör mağdurları da yasa kapsamına dâhil edildi ve terör mağdurlarının da maaşa bağlanması böylece yasal olarak mümkün oldu.

Vatandaşlarımızın mutlak yararı gözetilen geniş bir çalışma böylece yasal çerçevede düzenlenmiş oldu. En önemli haklardan biri olan kendine bakamayacak şekilde sağlık sorunu olan gazilerimize de evde bakım ücreti dediğimiz iki asgari ücret bağlandı.

Şehit yakınları ve gazilerimiz devletimiz ve Hükümetimiz için, Başbakan’ımız ve bizim için önemlidir, değerlidir. Onların talepleri önceliğimizdir. Onlar için ne yapsak azdır, onlara ne kadar minnet etsek azdır.

Gaziler Günü münasebetiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için göğsünü siper ederek şahadet şerbetini içmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla yad ederken, onur abidelerimiz olan kahraman gazilerimizin bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutlar, selam ve sevgilerimi sunarım” dedi.