Makam koltuğunun öğrencilere devredilmesi ve öğrencilerin isteklerini ilgili kişilere iletmesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın en güzel geleneklerinden bir tanesi. Bu yıl makam koltuğunu Bahçelievler İlköğretim Okulu 3.sınıf öğrencilerine devreden Başkan Salman, öğrencilerin taleplerini dinledi. Okul bahçelerinin daha çok çiçeklendirilmesi konusunda talepte bulunan minik Başkan Yahya Batur bu talimatını Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner’e iletti. Okul çıkış saatlerinde öğrencilerin okul önlerinde güvenli ulaşımının sağlanması içinde talebi bulunan minik Başkan Batur, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Akçay ile görüşerek bu konuda destek istedi.

Başkan Salman Çocuklar Nutuk Hediye Etti

“Dünya’da çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayram 23 Nisan’dır” diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Bu bayram Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere olan güveninin ve sevgisinin en büyük göstergesidir. Sizler Atatürk’ün kenti Yalova’da yaşayan şanslı çocuklarımızsınız. Sizler geleceğimizin teminatısınız. Sizlerin nezdinde tüm çocuklarımızın bayramını bir kez daha kutluyorum” dedi.

Başkan Salman, 23 Nisan dolayısıyla çocuklar için Yalova Belediyesi tarafından hazırlanan hikaye kitabını, Atatürk’ün Nutuk’unu ve içerisinde hediyelerin yer aldığı poşetleri çocuklara takdim etti.