2019 yılında İl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilimizde Müze Müdürlüğü kurularak uygun kadrolar oluşturulmuştu. Söz konusu boş kadrolara atama işlemleri 2020 yılında başlanarak, Müze Müdürü olarak atanan Arkeolog (M.A), Ali Sinan Özbey Yalova Müzesi kurucu Müdürü olarak göreve başladı.

Arkeolojik potansiyeli oldukça zengin olan Yalova’da, Altınova İlçesinde Çobankale’de kazı çalışmaları ile 286 sayılı yasa kapsamındaki alanlardaki arazi incelemeleri, sondaj ve kurtarma kazı çalışmaları ile kolleksiyonerlerin ve Özel Müzelerin denetimleri, Yalova Müze Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Müze Müdürlüğü hali hazırda ziyarete açık olan Atatürk ve Çocuk Müzesi olarak tescilli Baltacı Köşkünde faaliyetlerini sürdürecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ilimize bir Arkeoloji Müzesi kurulmasına yönelik çalışmalar, kurumlar arası işbirliği içinde sürdürülecek. Geçmiş yıllarda ilimizde bulan kültür varlıkları ise İstanbul ve Bursa Müzelerinde korunuyor. Arkeoloji Müzesinin kuruluşunun tamamlanması sonrasında bu eserlerin ilimize dönmesi planlanıyor. 

Yalova Müzesi kurucu Müdürü Arkeolog (M.A) Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğünde Müze Araştırmacısı, Arkeolog ve Müze Müdürü kadrolarında Marmaris, Amasya, Karaman, Milas, Bursa ve Tire Müzelerinde görev yaptı.