Yalova İl Müftülüğü tarafından Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan katıldı.

Program Merkez Cami İmamı Niyazi Atmaca Hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Yalova İl Müftüsü Turgut Açari, programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Açari, “Bir Kutlu Doğum Haftası’na daha erişmiş bulunuyoruz. Bu sene 29.sunu kutlayacağız. Kutlu Doğum ve diğer programlar kısa ifadesiyle anma diye zikrediyoruz. Anmak bir sevgisinin, hasretin ifadesidir. Son yıllarda sevgili Peygamberimizi değişik vesilelerle daha çok anar olduk. Kutlu Doğum adı üzerinde doğum yeni bir hayatın yeni bir canın habercisidir. Bu kutlamalar bizim hayatımızda yeni bir sayfa açacaksa, yeni bir güzelliğe, güzel ahlaka vesile olacaksa bir anlam ifade eder” dedi.

İl Müftüsü Turgut Açari’nin açılış konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Daire Başkanı Recep Sönmez  “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konferansını gerçekleştirdi. Konferansın ardından katılımcılara gül takdim edildi. Haber: Sezgin Altınel