Konu ile ilgili açıklamalar da bulunan  Abdullah Yanık, ”MÜSİAD’ın bir işadamları derneği olarak en temel misyonu, ülkemizin kalkınmasında ki sosyal sorumluluğudur. Gelişmiş ülkeler seviyesinde üst sıralarda yer alabilmek ve ülke olarak 2023 hedeflerine ulaşabilmek için, araştırma-geliştirme faaliyetlerini artırmak, ileri teknoloji ile katma değeri yüksek ürünler üretmek mecburiyeti vardır. Müsiad olarak meseleye böyle baktığımız için, girişimcilerimizin, akademisyenlerimizin ve işletmelerimizin rasyonel  projelerini  destekleyeceğimizi beyan ediyoruz’ dedi.
      Yanık, ‘Ağırlıkça, enerji  projeleri dalında yapılacak yarışmada, girişimciler ve , akademisyenler ile işletmeler olmak üzere, iki ayrı kategoride ödüllendirilme yapılacaktır.
     Her kategorinin ayrı ayrı değerlendirileceği yarışma sonunda, başarılı projelerin, Müsiad  üye işletmelerince ve diğer işletmelerce pratiğe dönüştürüleceğini tahmin etmekteyiz. Katılımcılara başarılar diler, doğacak projelerin ülkemize hayırlı olmasını  temenni ederim. Yarışma için son başvuru tarihi, 15 Nisan 2013. Bilgi İçin; www.biltronik.org       ve  www.musiad.org.tr. Kategoriler; girişimciler ve akademisyenler . Sosyal sorumluluk ( Mansiyon ödülü Ödüller) Ödüller; Birincilik ödülü :  30.000 TL İşletmeler. İkincilik ödülü   :  20.000 TL. Üçünlük ödülü:  10.000 TL’dir’ dedi.