Narkotik Eğitim Tırı, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Vali Tuğba Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa  Salman, Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, eğitimciler ve vatandaşların katılımıyla ziyarete açıldı.

Programda konuşan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, “Uyuşturucu ile mücadele terörle mücadeleyle eşdeğerdir. O yüzden uyuşturucu ile mücadele çok ama çok önemlidir. Uyuşturucu bir taraftan teröre gelir anlamında destek sağlarken bir taraftan geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi tehdit etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkemiz genelinde kararlı, tavizsiz, yoğun bir mücadele anlayışıyla uyuşturucu ile mücadele edilmektedir. İlimizde de bu konuda yoğun bir mücadele sergilenmektedir. Emniyet ve jandarma değil sadece tüm kamu kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak vatandaşlarımızın desteğini alarak topyekun bir mücadele anlayışı sergilenmektedir" dedi.

40 metrekarelik modern bir eğitim salonu içeren Narkotik Eğitim Tırı, madde kullanımı fiziksel, psikolojik ve sosyal etkileri hakkında ayrıntılı bilgilerin yer aldığı eğitim programları içeriyor. Programlar, dokunmatik ekran teknolojilerine özgü yazılımlarla desteklenerek web siteleri ve sosyal ağlar içinde erişime uygun hale getirilen Narkotik Eğitim Tırı 4-5-6-7-10-11 Mayıs tarihlerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda ve 8-9 mayıs tarihlerinde de Yalova Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilir. Haber: Sezgin Altınel