Necip Fazıl Kısakürek’in yazdığı, Kerem Yılmaz’ın yönettiği ve Erkay Yavuz, Burak Aydın, Onur Alagöz, Halil İbrahim Kaplan, Ali Nadir Birim, Coşkun Gültekin, Cenk Hakan Köksal, Furkan Yurt, Vahap Halat, Mahmut Ugar’ın oyuncu kadrosunda yer aldığı oyun beğeni ile izlendi.
    Konusunda; cemiyet hayatından, bozuk düzenden, hakkın haklıya verilmemesinden bıkmış, düzene bir türlü ayak uyduramayan şair Recep Kafdağlı “Ya ol, ya öl!” deyiminden yola çıkar ve olamayanların ölmesi gerektiği düşüncesiyle olamadığı için ölmeyi tercih edişi ile başlayan traji komik hikaye ele alınarak sahneye yansıtıldı. Ölmeyi başaramayan şair şans eseri oluverdiği oyunda Recep Kafdağlı karakteri bir anda ülkenin kilit isimlerinden biri haline gelirken, içinde bulunduğu düzenin çarpıklıklarını, başkalarının püf noktalarında arar. Aslında bu sırada Kafdağlı kendi püf noktasında bulur ve aslında her şey bir püften ibaret olduğunu anlar. Oyunun baş kahramanının kendi içinde yaşadığı ikilemler ve çatışmalar, toplumun belli kesimlerine yapılan göndermelerle toplumsal mesajlara seyirciye anlatılmakta.
İzleyicilerden büyük beğeni toplayan oyun sonunda oyunculara tek tek teşekkür eden Yalova Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Başkan Danışmanı Sinan Giray kendilerine çiçek takdim etti.