Nevruz kutlama programına Yalova Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Yavuz, Garnizon Komutanı Dnz. Kıdemli Albay Ünsal Soykan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy, İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
   Programın açılışında bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy, “Nevruz kelime anlamı olarak yeniden doğuş demektir. Uzun bir kış döneminin ardından baharla beraber insanlara hayata yeniden başlarlar. Nevruz Türk Dünyası’nda değişik adlarla kutlanılan bir bayramdır. Bugün Türk Dünyası her yerde büyük törenlerle nevruzu kutlamaktadır. 21 Mart günü ilkbaharın yani nevruzun başlangıcıdır. Anadolu Türkleri ve İranlılar yeni bir gün olarak görüp yılbaşı olarak da kutlamışlardır. Miladi 21 Mart, Rumi 9 Mart’tır. Bugün Türk dünyasında büyük bir coşkuyla kutlanan Nevruz Bayramı, Türklerin en eski bayramlarından bir tanesidir. Hepinizin Nevruz Bayramı kutlu olsun” dedi.
   Ulusoy’un ardından Ticaret Meslek Lisesi’nden Cem Keser ve Aydanur Başöz, Öğretmen Yusuf Ziya İlköğretim Okulu’ndan Beyzanur Kaya, Nevruz konulu şiirlerini okudular.
Nevruz konulu resim, şiir, kompozisyon dallarında yapılan yarışmaların sonuçları da kutlama programında açıklandı. Resim dalında 1. Mustafa Ali Abdulselamoğlu (Özel Yalova İ.Ö.O.) , 2. Elif Turhan(Atatürk İ.Ö.O.), 3. Gizem Yıkılmaz (GSD Eğitim Vakfı Çiftlikköy İ.Ö.O.) dereceye giren öğrenciler oldu. Başarılı öğrencilere ödüllerini Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Yavuz verdi. Nevruz konulu şiir yarışmasında 1.Beyzanur Kaya(Ö. Yusuf Ziya İ.Ö.O.), 2.Saliha Minigü(Tavşanlı Şehitlik İ.Ö.O.), Gürkan Akıncı(M. Fevzi Ç. İ.Ö.O.)’ya ödüllerini Garnizon Komutanı Ünsal Soykan verdi. Kompozisyon dalında 1.Ufuk Yalçın(Yalova Lisesi), 2.Ülkü Ece Tan(Yalova Lisesi), 3.Mert Cengiz(E. Ç. Otelcilik ve Turizm M.L.)’e ödüllerini Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer takdim etti.
   Ödül töreninin ardından Yalova Musiki Derneği solistlerinden Utku Köşedar, Türk Sanat Müziği’nin birbirinden güzel eserlerini davetlilerle beraber seslendirdi. YAFEM ve Kuzey Kafkas Dernekleri’nin halk oyunları gösterilerinin ardından Ergenekon’dan çıkışı simgeleyen temsili demir dövme, yumurta tokuşturma ve ateşten atlama yapıldı. Programın sonunda Yalova Belediyesi tarafından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.