AK Parti, aklama merkezi       

        Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın, “Aklanmak için Ak Parti’yi tercih ettiğini söyleyen Okuyan, ‘Kendisi artık AK Yakup’tur”. Bazı belediye başkanları da AK Parti’ye geçiyor. AK Parti aklama merkezi heralde’ dedi.           

            10 senedir Koçal’ı, AK Parti almadı da, şimdi neden aldı?      

             Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal hakkında açılmış davalar devam ettiğini söyleyen AK Parti Yalova eski Milletvekili İlhan Evcin’in ifadeleri üzerine açıklama yapan Okuyan, ‘Evcin, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın AK Parti’ye geçmesinin nedenlerinden birisinin yargı süreci olduğunu öne sürüyor. Hakkında soruşturmalar var diyor bende onun üzerine konuşuyorum. AK Parti’nin adı ak olduğu için, Koçal’da Aklanmak için geçti. 10 senedir Koçal’ı AK Parti almadı da şimdi neden aldı’ dedi.

      Yalova seçmenine, Yakup Koçal ihanet etmiştir Koçal’ın, AK Parti karşıtı olan seçmeni aldattığını söyleyen Okuyan, ’Dayımın oğlu değil isterse kardeşim olsun, Yalova seçmenine Yakup Koçal ihanet etmiştir. Yalova seçmeninin bir bölümü Yakup Koçal'ı şahsen sevdiği için ona oy vermiştir. Bugün de onu seven, beğenen bir grup insan o nereye giderse gitsin ona oy verir. Ama önemli bir grup, onun kazanmasını sağlayan grup CHP'li, MHP'li olmasına rağmen sırf AK Parti karşıtlığından ona oy verdi’ dedi.                 

                               AK Parti kazanmasın diye destek veren biriydim       

           Koçal’a, AK Parti kazanmasın diye destek veren biri olduğunu ifade eden Okuyan, ‘O yerel seçimleri hatırlayın. Seçmen bir çok ilçede partilerin genel merkezlerinin dışında yerel bir inisiyatif ortaya koydu. Ben de kendisine AK Parti kazanmasın diye destek veren biriydim. Siyasetçinin kul hakkı yok mu? Ben diyorum ki, beni seçin, ben bunları yapacağım, yapmadınız ve tam tersini yaptınız. Bu kul hakkı değil mi? Söz verip sözünü yerine getirmeme ve insanı aldatma da kul hakkıdır. Bu ömür kısadır. Cenabı Mevlam diyor ki, benim kapım marifet kapısı. Kul hakkının yetkisi bende değil diyor. Bu söylediğim bütün siyasetçiler için geçerli. Mevlam kimin hangi saatte vaadini dolduracağı belli olmaz. AK Parti'ye hidayete ereceksin diye geçmişsen oradan da hidayet kapısı açık olmaz’ dedi.     

                   AK Parti kazanmasın diye ona oy verenlerle, helalleşmesi lazım    

               Koçal’ın Yalova seçmenini aldattığını söyleyen Okuyan, ‘AKP kazanmasın diye sana oy veren seçmenlerinin, kul hakkı senin boynunda Siyasette 'ben yanlış yaptım' diyene siz rastladınız mı? Yakup efendiye şunu hatırlatayım, bizim dinimizde kul hakkı diye bir şey var. Gıybet de bir kul hakkıdır, söz verip sözünü yerine getirmemek de kul hakkıdır. AK Parti kazanmasın diye ona oy verenlerle helalleşmesi lazım ’dedi

Haber Foto: Gamze Yüksel