Yalova eski Milletvekili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, son günlerde Türkiye’nin gündeminde olan Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylar hakkında, açıklama yaptı.

        Taksim Gezi Parkı’ndaki olayların, iki ağaç meselesi olmadığını söyleyen Okuyan, ‘Taksim Gezi Parkı’nda düzenleme olsaydı, o sınırlar içinde kalırdı. Birçok ilde, ciddi anlamda, ‘Her yer Taksim, her yer direniş diye slogan ve protesto gösterisi yapıldı. Bunun manasını herkes çok iyi biliyor. Başbakan da, çok iyi bildiği halde halen olayı, iki ağaç meselesi olduğunu söylüyor. Başbakanın, icraatı ve konuşması bu milleti gerdi. Her iki konuşmasından biri insanlara hakaret, aşağılamadır. Sanki kendi, Türkiye’nin Başbakanı değil de, Türkiye’ye bela olmuş, bela olmayı kendine amaç edinmiş biri. İnsanlar sustu sustu, bu hale geldi. Son bir damla kalmıştı artık bardağı taşırdı. Gezi Parkı bunun örneğidir. İnsanların sabrı taştı. Taksim’deki dayanışma grubun açıklaması benim için sürpriz olmadı. Başbakan akıl hocalarıyla böyle bir politik atak yaptı’ dedi.

   Gezi Parkı olaylarında gerginliğin ana kaynağı, Başbakan olduğunu söyleyen Okuyan, ‘İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Çevik Kuvvet Şube Müdürü polislere, sizler Çanakkale harbinin kahramanları kadar kahramansınız, diye mesaj atıyor. Çanakkale harbinde düşman vardı. Senin yurttaşın, vatandaşın düşman mı? İşte bu kafa Başbakanın kafasıdır. İşte yüz binlerce kişiyi sokağa döken kafa bu kafadır. Bu kafa bizzat başbakanın eliyle, ülkeyi iç savaşa götürür.
Olay, iki ağaç meselesi değildir. AK Parti sorunu da değildir. Başbakan gerginliğin ana kaynağıdır. Bu gerginlik Recep Tayyip Erdoğan'ın, halktan özür dilemesi ile düşer. Başbakan Türk Milletinden özür dilemek zorundadır’ dedi.

     Yalova'da ki Gezi parkı protestolarında bir olumsuzluk yaşanmamasından dolayı, Yalova Valisine ve Emniyet Müdürü'ne teşekkür eden Okuyan, ‘Yalova'da ki gösterilerle ilgili ortaya koydukları tutumdan dolayı tebrik ediyorum. Süreci iyi niyetle ve saldırgan bir tutumdan uzak takip ettiler’ dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel