Ermenistan’ın sınırından 70 kilometre uzaklıktaki Azerbaycan topraklarında sivillere yönelik yaptığı insanlık dışı saldırıyı lanetlediğini dile getiren Başkan Oral, “Uluslararası toplum, Ermenistan'ın işlediği suçlara ortak olmaktadır. Saldırılarda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

“İnsanlık suçu işleniyor”

Ermenistan’ın masumların canına kasteden alçakça saldırılarını lanetlediğini söyleyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Tescilli provokatör Ermenistan haktan, hukuktan, verilmiş sözden, ateşkesten ne anladığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Sinsi bir tezgâh peşinde koşan Ermenistan, Azerbaycan’ın sivil yerleşim yerleri olan Goranboy, Terter, Ağdam ve Füzuli bölgelerini hedef almıştır. Savaşı, Karabağ dışında sivil yerleşim yerlerine taşımaya çalışan Ermenistan savaş ve insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Uluslararası camia ise bu insanlık suçuna sessiz kalmaktadır.

Azerbaycan Ordusu işgal altındaki öz topraklarını kurtarmak için büyük kahramanlık göstermiş ve büyük başarılar kazanmıştır. Ermenistan artık işgal ettiği toprakları asıl sahibine vermelidir. Bu adım atılıncaya kadar Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.