Türk Halkı olarak geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da Filistinli Kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade eden Başkan Oral, “Yok hükmünde olan bir karar alınmış ve en hassas alanımıza dokunulmuştur” diye konuştu.

Oral, ‘İnancımızın ve insanlığımızın ortak sorumluluğudur’

İslam dinince kutsal kılınan Kudüs'ün 3 dinin buluşma noktası olduğunun altını Başkan Oral, "Kudüs’te bir takım kirli hesaplar devam ediyor. Bu hesaplara karşı Kudüs'e sahip çıkmak her zaman olduğu gibi inancımızın ve insanlığımızın ortak sorumluluğudur" diye konuştu.

Oral, ‘Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir’

Kararın Ortadoğu ile birlikte Filistin-İsrail barış çabalarına ağır bir darbe vuracağını ifade eden Başkan Oral, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir' diyerek, tüm dünyaya bu yanlış karara karşı Türkiye'nin net duruşunu ve hassasiyetini göstermiştir.

Tam bir sorumsuzluk örneği olan bu karar asırlardır ecdadımız Osmanlı Devleti'nin himayesinde, barışın şehri olan Kudüs'ün ruhuna ihanettir. Ülkemizin, İslam dünyasının ve dünyanın, insanlığını yitirmemiş her ferdini Kudüs ortak paydasında buluşmaya davet ediyorum” dedi.