Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Kuzey Makedonya Üye Belediyeler Bilgi Ve Tecrübe Paylaşımı Programı kapsamında Türkiye’ye gelen Altınova Belediyesi’nin kardeş belediyelerinden Makedonya Üsküp Studenican Belediye Başkanı Azem Sadiki ve Merkez Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbraim, Başkan Metin Oral tarafından ilçede ağırlandı.

“Bilgi ve tecrübe alışverişi”

Belediye başkanları olarak seçim bölgelerinde hizmet için çalıştıklarını ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “TDBB tarafından organize edilen bilgi ve tecrübe paylaşımı programları sayesinde bir araya gelerek birçok konuda fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Bir araya gelmemizin insana hizmet etme noktasında olumlu sonuçları oluyor. Bu yüzden başkanların ve yöneticilerin bir araya gelmesi büyük önem taşıyor. Bir araya geldiğimiz zamanlarda karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunarak, yaşadığımız sorunların çözümünde birbirimize yardımcı oluruz. TDBB’nin yapmış olduğu bu organizasyonlar bizler için bir fırsat. Amacımız, vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet etmek” dedi.

“Kardeşlik ilişkileri”

Makedonya ve Türkiye’deki birçok belediyenin kardeş şehir olduğunu ifade eden Makedonya Üsküp Studenican Belediye Başkanı Azem Sadiki ve Merkez Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbraim, “Buraya gelişimizin amacı hem tecrübe kazanmak hem de belediyeler arasında kardeşlik ilişkilerini arttırmak. Biz yerel yöneticiler arasındaki bu bağ, Makedonya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin de güçlenmesine katkı sağlıyor. Misafirperverliğiniz için size çok teşekkür ediyoruz. Bizler de sizleri Makedonya’da ağırlamak isteriz” ifadelerini kullandılar.

Ziyarette Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit ve AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer de yer aldı.