Eğitimin açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar,Yalova’nın coğrafi olarak Türkiye’nin en küçük ili olmasına rağmen gönlü en büyük ili olduğunu ve kendilerini Yalova’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, Yalova’nın Tarımsal Profili ve İl Müdürlüğü olarak gerçekleştirdikleri Organik Tarım Projeleri hakkında bilgiler verdi ve eğitimin katılımcılara yararlı olmasını diledi.

Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Resul Durmaz da yaptığı konuşmada,‘Tarım insan hayatının vazgeçilmezlerindendir. İnsanlıkla birlikte tarımın varoldu. Varolmaya da devam edecek. İnsanlık gıda temin ederken, ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıya kalmakta ve artan nüfusun beslenme ihtiyacını karşılamak için sağlıklı gıda üretimini artırmak gerekiyor. Bunun için de insanoğlu vargücüyle çalışıyor. Bu çalışmalar yapılırken, en önde gelen şeyin insan sağlığı olduğunun zaman içinde ortaya çıkıyor. Bunun sonucunda da, organik tarımın önemi gün geçtikçe daha da artıyor.Bu bağlamda tüketiciye daha sağlıklı ürünler sunmanın Bakanlığın öncelikli hedefleri arasındadır’ dedi.

Genel Müdür Yardımcısı Resul Durmaz konuşmasının devamında dünyada ve Türkiye’de ki Organik Tarımın durumu konusunda bilgiler aktardı.

5 gün boyunca devam edecek olan eğitimde katılımcılara,Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar genel Müdürlüğü, Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü, Rehberlik Teftiş Kurulu Başkanlığı ile UTEM’den eğiticiler, Organik Tarımın Dünyada ve Türkiye’deki durumu, Bakanlığın organik tarım faaliyetleri, Organik Tarım Yetiştiriciliği, Hasat ve Pazarlanması, Denetim Kuralları, Kontrol ve Sertifikasyon İşlemleri ile İletişim Teknikleri gibi konuları aktarılacak.