Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğünün birlikte organize ettikleri “Okullar Hayat Olsun Ormanı” fidan dikim törenine Yalova Valisi, Esengül Civelek’te katılım sağladı.
     Çiftlikköy – Kabaklı köyü sınırlarında bulunan alanda gerçekleştirilen fidan dikme programında, Yalova il protokolü, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci hazır bulundu.
     Programda konuşan Vali Esengül Civelek, vatandaşlara ve özellikle çocuklara ve gençlere ağaç sevgisini aşılamanın önemine vurgu yaptı.
      Ağaç sevgisini, orman sevgisini çoğaltmak, ormanın önemini anlatmak ve bu konuda toplumu ve gençlerimizi bilgilendirmek üzere, Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen yarışma programını ve ‘Okullar Hayat Olsun Ormanı’nı’, önemsediğini belirten Civelek, ‘Ormanlarımız doğal zenginliklerimiz. Geleceğimiz olan gençlere yaşanabilir bir dünya, yaşanabilir bir çevre bırakma sorumluluğu kapsamında, ormanların korunması, genişletilmesi ve geliştirilmesi amacıyla dikilen fidanların yeni ormanların oluşmasına katkı sağlayacak. ‘Okullar Hayat Olsun Ormanı’, hayırlı olsun’ dedi.
    Program, Vali Esengül Civelek’in, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin, ödüllerini vermesi ve öğrencilerle birlikte çam fidanı dikmesiyle sona erdi.