Adnan Menderes Mahallesinde gerçekleştirilen parkın açılışına Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve eşi Dilek Salman, hayatını kaybeden Osman Yazıcı’nın ailesi ile çok sayıda sevenleri katıldı.

‘Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum’

   Osman Yazıcı Parkı’nın açılışı öncesi bir konuşma yapan Osman Yazıcının babası Rıdvan Yazıcı; “Sayın başkanım, hemşerilerim hepinize açılışa geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Bu parkın açılmasına vesile olan Belediye Başkanımız Vefa Salman’a ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Benim ve ailemin böyle bir talebim olmamasına rağmen Belediye Başkanımız bu düşüncesini bizlere aktardı. Bizde ailemiz olarak oğlumun isminin bir parka verilmesinden mutluluk duyacağımıza belirttik. Burada emeği geçen başta belediye başkanımız Vefa Salman’a, Halit Güleç’e ve emeği geçen herkesin emeğine sağlık” dedi.

‘Vefa Başkan vefasını gösterdi’

  Trafik kazasında hayatını kaybeden Osman Yazıcının vefat etmeseydi kısa bir süre sonra askere gideceğini belirten mahalle muhtarı Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Kemal Kaya; “Osman kardeşimiz mahallemizde sevilen, sayılan ve çok iyi yürekli bir kardeşimiz ve mahallemizin bir delikanlısıydı. Askerlik için müracaat etmişti. Askere gitme hazırlığı süreci yaşanırken bu elim kaza meydana geldi. Ben şahsi olarak Osman kardeşimizi bu kutsal göreve hazırlanırken kaybetmemizden dolayı şehit olarak görüyorum. Osman Yazıcı ismini burada yaşatılacak olmasından dolayı Vefalı başkanımız Vefa Salman’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Salman, ‘Her isim verilen parkın bir hikayesi var’

  Her parka verilen ismin bir hikâyesi olduğunu belirten Başkan Salman; “Her parka verilen bir ismin hikâyesi var. Burada amaç vefat eden kardeşlerimizin hikâyelerinden yola çıkarak gelecek nesillerin dersler çıkarmasıdır. Yarın bu parka gelecek olan aileler, çocuklar bu parkın ismini görünce Osman Yazıcı kim diye soracaklar, merak edecekler. Onun hikâyesini öğrendiklerinde ise eşlerine, çocuklarına anlatacaklar. Çünkü Osman kardeşimiz talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybetti ve aramızdan ayrıldı. Böyle olayların bir daha yaşanmaması dileğiyle tekrardan Osman kardeşimize rabbimden rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.