Yalova siyasetinin tarihinin en kötü, basiretsiz ve çirkin ayak oyunlarına, tezgahlarına sahne olduğunu dile getiren Yalova CHP İl başkanı Özcan Özel, ‘Yalova’daki Sivil Toplum örgütlerini dizayn etmeye çalışanlar, şimdi basına el atarak AK Parti İl Başkanı’nın açıklamalarını, gazetelerin manşetlerinde yayınlanması talimatını veriyorlar’  dedi.
     Özel, ‘ AK Parti’nin İl Başkanı Pehlivan, Koçal’ın AK Parti’ye geçmesini, Yalova’ya hizmet ittifakı ve Yalova güç birliği olarak yorumluyor. Bu güç birliği Yalova’nın talan edilmesi için oluşturulmuş bir anomim şirketidir. AK Parti’yi anomim şirketine dönüştürenler, eski arkadaşlarını da yanlarına alarak, kurdukları anomim şirketlerini daha da güçlendirmeye çalışıyorlar. AK Parti’nin kuruluşunda emeği geçmiş, gerçekten temiz siyaset yapmak için siyasete atılmış olanlar, bugün parti dışına itilirken, AK Parti il Başkanı Pehlivan ve Koçal’ın sözünü ettiği bu güç birliği, yeni katılımlarla göz boyamaya çalışıyorlar’dedi.
   Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın bildiği tek şeyin satmak olduğunu söyleyen Özel, ‘Bunların tek sevdası vardır satmak. Koçal, Yalova’ya ihanet ediyor. Bunları ben söylemiyorum. Bu sözleri birkaç ay önce sarfeden AK Parti il Başkanı Mustafa Pehlivan’dır. Bundan 5 ay önce ne demiş AK Parti’nin İl başkanı Pehlivan ‘Koçal, Belediyeyi batırdı. 2009’da 47 Milyon borçla aldı, borcu 100 milyona çıkardı’2004-2009 yılları arasında AK Parti’li Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu’nun yönettiği dönemi kayıp yıllar olarak açıklayan, AK Parti’nin bu dönemini yerden yere vuran Belediye Başkanı Yakup Koçal, şimdi AK Parti il yönetimi ve İl Başkanı Mustafa Pehlivan tarafından el üstünde tutuluyor’ dedi.
   Yalova’nın bugüne kadar, siyasette birçok yalancı Pehlivan’a tanıklık ettiğini söyleyen Özel, ‘ Ancak Yalova, Yalova olalı böyle bir yalancı Pehlivan’la tarihinde ilk kez karşı karşıya kalmıştır. Daha birkaç ay öncesinde her fırsatta Belediye Başkanı Yakup Koçal’ı Yalova’yı talan etmekle suçlayan, ağır eleştirilerde bulunan AK Parti’nin İl Başkanı Pehlivan, bu açıklamaların üzerinden birkaç ay geçtikten sonra dün yaptığı açıklamada, CHP İl Başkanı olarak benim ve Grup Başkanvekilimiz Muharrem İnce’nin AK Parti’ye geçen Yakup Koçal’ı, haksız yere sürekli eleştirmesinden söz etmiş. Peki dün sen değil miydin, geçmişte bizlerle aynı sözleri sarf eden. Pehlivan’ın bu 180 derecelik dönüşünün nedenini öğrendim arkadaşlar. Biliyorsunuz Pehlivan’a yönelik son eleştiri yine Yalova Belediyesi’nden yapılmış ve İl Başkanı Mustafa Pehlivan’a 'Adam Ol Mustafa' diye seslenilmişti. Anlaşılan, Mustafa Adam Olmuş"…’ dedi.
   Özel, ‘ Gelelim Sayın Koçal’a. Sayın başkan daha bugün gazetelerde, belki aday olmayabilirim demiş. Haklı. Aday olup olmayacağı belli değil. Birinci sıradan milletvekili adayı olması da imkansız. Madem bu kadar güçlüsün. 2.sıradan aday ol. Bir taşla, iki kuş vur. Hem Muharrem İnce’yi yenerek başkanın gözüne gir. Hemde bu sayede belkide bakan olursun’dedi.
Haber Foto: Gamze Yüksel