Modern tıbbi teknolojiyi kullanan “hasta odaklı” hizmet anlayışını hedefleyen, Özel Yalova Hastanesi Uyku Bozuklukları Merkezi, gün geçtikçe artan uyku bozukluklarına karşı modern teknolojiyi kullanarak, Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Yılmaz yönetiminde hizmet vermektedir. 

Özel Yalova Hastanesi Uyku Bozuklukları Merkezi, Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Yılmaz, ‘Kontrolsüz şişmanlama, baş ağrısı, yorgunluk, aşırı sinirlilik, yüksek tansiyon, depresyon, unutkanlık, konsantrasyon bozukluğu gibi sorunlarınız mı var? Nedeni uyku bozuklukları olabilir.

       Uyku, bedenin kendini yenilediği sağlıklı ve uzun yaşamın temeli olan yaşamsal bir gerekliliktir. Gereğince alınamayan uyku, insanın kendini gün boyunca yorgun-bitkin ve uykulu hissetmesine neden olur. Sağlıklı bir uyku uyunmadığında kişinin yaşam kalitesi de düşer. Yapılan işin kalitesi, konsantrasyon yeteneği, insanların birbiri ile iletişimi de etkilenir. Yorgunluk, gündüz uyku hali, aşırı sinirlilik, yüksek tansiyon, depresyon, unutlanlık, konsantrasyon bozukluğu, kontrolsüz şişmanlama gibi sorunlar varsa, nedeni kişinin farketmediği uyku Apnesi olabilir. Tedavi edilmeyen uyku apnesi 10- 20 yıl içinde kalp hastalıkları da dahil olmak üzere yaşamı tehdit eden ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Günümüzde uyku apnesi özel cihaz ve yöntemlerle tedavi edilmektedir.  Çeşitli nedenlere bağlı uyku bozuklukları Özel Yalova Hastanesi Uyku Bozuklukları Merkezi'nde multidisipliner bir anlayışla tedavi edilmektedirUykuda solunum bozuklukları ile ilgili hastalıkların teşhis ve tedavisi de yapılmaktadır’ dedi.