Özcan Özel, mesajında; “Cumhuriyetimizin 96. Yıldönümünü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu eşsiz eserini Türk milleti olarak ilelebet yaşatma azmi ve kararlılığıyla kutluyoruz.

29 Ekim 1923 tarihi tarihimizde asla unutmayacağımız tarihlerden biridir. 29 Ekim 1923 Cumhuriyet’in ilanı ve Cumhuriyet’le birlikte milletimizin yeniden doğuşu, dirilişi, çağdaş dünyanın parçası olmasının tarihidir.

Savaşlardan yorgun düşmüş, “Uçurumun kenarındaki yıkık bir ülke” Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde önce Milli Mücadeleyi başarmış, sonra Cumhuriyet’le birlikte dirilişi gerçekleştirmiştir.

29 Ekim, vatanına ve özgürlüğüne düşkün bir milletin yeniden ayağa kalkışı; küllerinden yeniden doğuşu, dirilişidir.

Cumhuriyet uzun süren savaşlardan sonra ulaşılan en büyük başarı, çağdaşlaşma yolculuğumuzun başlangıcı ve yarınlarımızın güvencesidir.

Cumhuriyet, bağımsız, kendi gücüne güvenen devlet olma çabamızı, çağdaş uygarlık için en hakiki yolun bilim olduğu gibi sayısız değerlerimizi geleceğe taşıma umududur.

Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun en büyük eseri olan laik ve demokratik cumhuriyete sahip çıkmak Türk milletinin tarih önündeki en büyük sorumluluğudur. Bu sorumluluğu başarıyla yerine getireceğimizden kimse kuşku duymamalıdır.

Cumhuriyet’i kuranların vizyonu ve yolu fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller tarafından sahiplenildiği sürece Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır.

“Ya istiklal Ya Ölüm” diyerek Milli Mücadelemizi başaran, Cumhuriyetimizi kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah ve mücadele arkadaşlarını saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan,  bağımsızlığın, demokrasinin, özgürlüğün, uygarlığın ışığı Cumhuriyetimizin 96. Yıldönümü kutlu olsun.

Yaşasın Cumhuriyet!” dedi.