Sağlık çalışanlarının görevinin ne kadar kutsal ve zor olduğunu dile getiren Özer;

“Her zaman söylediğimiz bir şey vardı hatırlar mısınız, o kadar dil döküp anlattığımız, ama nedense sizin bir türlü anlamadığınız. İşte şimdi bunu oturduğunuz yerden daha iyi anlayabilirsiniz. Sağlıkçıların her zaman evinden uzak, çocuklarından ayrı kaldığını defalarca dile getirdik. Görevin kutsallığını anlattık ve değerinin bilinmesini istedik. Herkesin köşe bucak kaçtığı, ama sağlıkçıların üstüne üstüne gittiği bir virüsle karşı karşıyayız.. Okullar tatil edildi, kimsenin dışarı çıkmaması önerildi, kalabalıklarda bulunulmasın denildi ama sağlıkçılara izinleri iptal edilip corona ile mücadele talimatı verildi. Şuan tüm meslektaşlarımız sahada ve her türlü riskle karşı karşıya. Bu kadar fedakarlık gösteren, görevini hakkıyla yerine getiren görünmez kahramanlarımızın taleplerinin yerine getirilmesini istiyor, canla başla çalışan sağlık çalışanlarına ahde vefa gösterilmelidir diyoruz.

Bu doğrultuda en acil şekilde;
1-Adaletsiz yapılan görevlendirmeler hızlı bir şekilde iptal edilmeli. Böylece sağlıkçı arkadaşlarımızın yükü bir miktarda olsa azaltılmalıdır,
2-Engelli olan, gebeliği olan, kronik hastalığı olan, küçük çocuğu olan sağlık çalışanlarımızın durumları göz ardı edilmemeli, acil bir şekilde izinleriyle ilgili bir çalışma yapılmalıdır.
3-Sağlık çalışanlarını ücret noktasında memnun edecek bir paket hazırlanmalı, gayretleri bir şekilde ödüllendirilmelidir.” Açıklamasında bulundu.