Toplantıya, Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, Merkez İlçe Başkanı Ömer Aslan, parti yöneticileri, Kadın ve gençlik kolları üyeleri ve Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal katılım sağladı.
   Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’a yapılan AK Parti Meclis Grup Toplantısı’nda,  Başbakan tarafından rozet takılmasının ardından, Yalova kamuoyunu meşgul eden konular hakkında açıklama yapan, ‘Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, ‘Bildiğiniz gibi Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, AK Partiye katıldı. Bizlerde Ak Parti İl Başkanlığı olarak, resmi açıklamamızı bugüne bıraktık. Partimiz değişimin, dönüşümün ve yeniliğin adresidir. Artık milletimiz, siyasiden, demokrasiden çok şey bekliyor. Dolayısıyla, bu çözünürde siyasi iktidarlar, bunu hazmedemeyenler olabilir. Bizim partimiz, Türkiye’nin partisidir. Çalışmayı, hizmeti, kendine görev edinmiş bir partidir. Kimseye kapılarımızı kapatmadık, kapatmayacağız da. Her alanda, başarılı işlere, imza atmamızın nedeni de budur. Bu parti bu güne kadar, kimseye sırtını dönmedi, dönmeyecekte. Çünkü bizler yola çıkarken, nefsimizi, toprağa gömdük. Nefsizimizi yolda bıraktık’ dedi.
         Pehlivan, ‘Bildiginiz gibi Koçal’ın partimize ilgisi dün, değil bugün değil, 2002 yılına dayanıyor. 2002 yılından beri partimizle ilgisi var. Koçal’ın partimize katılmasıyla, ‘Büyük Yalova’ hayalimiz gerçekleşme yolunda. Büyük düşünüyoruz, büyük  hayallerimiz var. Partimize gelen Yalovalılar, 1 yıllık bu süreç içerisinde, bizim yaptığımız hizmetleri konuşacaklar. Yalovalılar herşeyin en iyisine layık. Bizler sokaklarda, isimlerimizle değil, hizmetlerimizle, eserlerimizle konuşulacağız. İnşallah önümüzdeki  süreçlerde Yalova’da yaşayanların, % 70’i Ak Partili olacak. Bu hizmetlere oy verecek. Yalova artık sahipsiz değil, Yalova’nın sahipleri bellidir. Bizlerin fitne, vesatla işi yok. Bizlerin amacı hizmettir’ dedi.
      Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, ‘ Birkaç yerde, neden bu partiye geçtin sorusunu soruyorlar. Neden AK Parti'ye geçtim diye akıllarda sorular olabilir. Bir insan bir siyasi partiye girerse iki bakış açısı gerekçe olabilir. Bir tanesi dünya görüşü, siyasi kabulleri ikincisi de bakış açısı, bunlar bir gerekçedir. Bütün Yalova bilirki, ben siyasi hayatıma Anavatan Partisi'nde başladım. Dönemin, Anavatan Partisi Genel Başkanı genel başkanlığı bıraktı ve bağımsız kaldım. Daha sonra Anavatan Partisi Doğruyol ile bütünleşti ve Demokrat Parti oldu. Ben de Demokrat Parti'de siyasete devam ettim. Demokrat Parti de siyasi hayatında olumsuz anlamda bir neticeye maruz kaldı. Eski Genel Başkanı da şimdi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı oldu. Yani ben siyasi olarak bir gerekçe izah edeceksem, siyasi hayatıma merkez sağda başlamış, orada devam eden bir çizgideyim. Ben geçmişte iki farklı siyasi partide görev yaptım Anavatan ve Demokrat Parti, işin siyasi bakış açısını böyle izah edebilirim’ dedi.
    Siyaseti ülke genelinde değil, yerelde yaptığını söyleyen Koçal, ‘Tabiki siyaset öncelikli olarak, kente hizmetle ilintili bir olaydır. Belediyecilik de kentte, biraz daha siyasetin ötesinde, insanların birebir beklediği bir hizmetle ilintili bir olaydır. Bu anlamda da çok rasyonel çok akılcı mantıklı bir gerekçesi vardı Ak Parti'de siyasete devam etmenin, neden 2009 seçimlerinde her ne kadar halk bize teveccüh ettiyse de belediye meclisinde azınlık vaziyetindeydik. Azınlık olmak neyi ifade ediyor, siyasetin bir birimizi kandırmaya gerek yok gerçekleri var. Beraber plan program proje yapmazsanız o kararların meclisten geçmesi bazen imkansız hale gelebiliyor. Bu meclisteki problemlerimiz, anlatmakta çok zorlandığımız bazen gerçekten anlatamadığımız bunun içinde zamanımın, emeğimin çoğunun konuya vermek zorunda kaldığım ve çoğunu da hayata geçirmeyi hayal ettiğimiz projelerdi bundan dolayı imtina ettiğimiz bir gerçekti. Şimdi AK Parti ile beraber, bu işin içinden çıkacağız. İki yol vardı ya AK Parti ile yapacaksınız yada CHP ile yapacaksınız. Tabii ki hem siyasi yaklaşımımız hem de kayda değer, kentte hizmet yapma sürecinde AK Parti'ye geçmenin çok akılcı bir yönü vardı. AK Parti iktidarıyla olmanın faydalı olacak’dedi.    
      Muharrem İnce’nin siyasi söylemlerinden rahatsız olmadığını da değinen Koçal, ‘Muharrem İnce, benim köylümdür, kendisini çok severim, başarılı olmasını da isterim. Çünkü onun bir hedefi var. Muharrem İnce, CHP’nin Genel Başkanı olmak istiyor, doğal olarak da bu ülkenin yönetimine talipli olmak anlamına gelir. Benim kendisine bir tavsiyem var. Kendisi önce yönetici olsun, mesela belediye yönetsin. Örneğin kendisine güveniyor ise Yalova Belediye Başkanlığına aday olsun. Ülkeyi yönetmek, belediye yönetmek çok kolay bir iş değildir’ şeklinde konuştu.
  Yalova Belediyesi Yakup Koçal’ın 19 Şubat AK Parti’ye geçmesinin hayırlı olmasını dileyen Yalova Ak Parti Milletvekili Temel Coşkun, ‘Artık Yalova’da enerji ve güç birleşimi olmuştur. İnsanların mutluluğu, geleceği, daha güzel projeleri sizlerle paylaşacağız. Gönül isterki, muhalefetler de iş yapalım. Biz gücümüzü, çekişmelerle harcamayalım. Hizmet için harcayalım. Seçim derdimiz olmayacak. Hizmet derdimiz olacak. Şuanda açıklamayacağımız, ama ileride sizlerle paylaşacağımız hizmetler olacak. Bizim seçim projelerimiz yok. Bizim gücümüz milletten geliyor’ dedi.
Haber Foto: Gamze Yüksel