İlk durak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü oldu. Hilmi Uzun’un makamında konuk ettiği heyet, hayırlı olsun dileklerini sunarken Mustafa Pehlivan, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgiler aldı. 
Sosyal Hizmetler Müdürü Hilmi Uzun, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyelerine Yalova’da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi; “1192 aileye yardım yapıyoruz, göreve gelmemizle birlikte yeni bir ivme kazandırmanın arayışı içindeydik ve hükümetimiz sayesinde yeni bir binamız oldu. Bu hızla birçok hizmete imza atıyoruz; engellilere evde bakım hizmeti veriyoruz, evli olup maddi durumu olmayan vatandaşlara yardım elimizi uzatıyoruz. Kadın konukevini kurarak, Yalova’nın en önemli sorununa çözüm olduk. Buradaki bayanlara aylık bile verebiliyoruz. Uzmanlarımız sayesinde Yalova’yı tarıyor ve yardıma muhtaç vatandaşlara yardım ediyoruz. Çınarcık’taki huzurevinin de yapılmasında önemli rol aldık” Dedi.
AK Parti İl Yönetim Kurulu’nun ikinci durağı Sosyal Hizmetler Yardımlaşma Vakfı oldu. Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Sevgi Kılıç, heyeti toplantı odasında ağırlayarak, Yalova İl Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 
Kılıç; “Vakıf olarak, 1074 aileye yardım yapıyoruz. Bu sene kömür yardımında herhangi bir kıstas koymadan mümkün mertebe yardımda bulunduk. Her aileye 1 ton kömür yardımında bulunduk. Erzak yardımlarımızı nakdi olarak yapmaya başladık. Dul maaşı bağlayarak iki ayda bir olmak kaydı ile yardım parası verdik ve bunları da yapmaya devam ediyoruz” dedi. 
 AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan ise yaptığı açıklamada;  “Sosyal Devlet anlayışı anayasada yazdığı gibi olmuyor bunları yaparak, halka sosyal yardımı esirgemeyerek, her birine yardım elini uzatarak oluyor. Avrupa’daki birçok ülke sosyal yardımlarını kısmaya başlarken, bizler bunu arttırmanın yollarını arıyoruz. Kimse bunları görmezden gelemez. Bundan önce hayal bile edilemeyecek adımlar atıyoruz. Yalova için de atmaya devam edeceğiz. Göreceksiniz ki bu başarı sağlanacaktır.
 Görmemiz gereken çok önemli bir konu daha var, buraya gelen hiç kimse din, dil, ırk, cinsiyet ve uyruk ayrımı yapılmadan bu yardımlar her vatandaşımıza yapılıyor. Suriye’li, Irak’lı birçok kişiye de yardım yapıldı. Zamanında yine birçok yabancı uyruklu kişiye yardım eli uzatıldı.” Dedi.