Pehlivan, ‘Son günlerde, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ile alakalı taraf olduğumuz veya falanca gurubu desteklediğimiz yönünde dedikodular kulağımıza gelmektedir.

 Her YTSO üyesinin seçme ve seçilme hakkı olduğu gibi, partimize üye ya da partimizde yöneticilik, meclis üyeliği görevinde bulunan YTSO üyesi arkadaşlarımız da aynı hakka sahiptirler.

   Bu arkadaşlarımızın bazıları da YTSO seçimlerin de meclis üyeliği için aday olmuşlardır.

Ancak, dikkat ederseniz farklı listelerde veya farklı başkan adaylarının yanın da aday arkadaşlarımız bulunmaktadır; eğer herhangi bir adayı veya listeyi parti olarak destekleseydik, bu arkadaşlarımızın, farklı listelerde yer alması mümkün olmazdı’dedi.

    Pehlivan,‘Kişisel dostluğundan dolayı bireysel olarak farklı aday arkadaşlara destek veren arkadaşlarımız olabilir, ancak bu parti olarak bizim irademiz dışındadır, hiçbir adayın seçilmesi ya da seçilmemesi yönün de müdahil değiliz.

   Meslek odaları seçimlerine siyasetin bulaştırılması veya siyasi partilerin taraf olarak gösterilmeye çalışılması etik değildir. Adalet ve Kalkınma Partisi olarak bizim taraf olmamız ya da müdahalede bulunmamız söz konusu değildir. Diğer siyasi partilerinde bu tarz bir tutum içinde olmayacaklarını düşünüyorum.

   Ticaret ve Sanayi Odaları seçimleri de, her seçim gibi, hizmet etme yarışının birinci etabıdır, bu yarıştan sonra oluşacak meclis, önce meclis başkanını ardından yönetim kurulu başkanını ve yönetim kurulunu seçeceklerdir. Önemli olan ondan sonrasıdır, dört yıllık sürede üyelerine ve Yalova halkına katma değer sağlayacak projeleri hayat geçirmeleri gerekmektedir ve asıl mücadele o zaman verilmelidir. Her seçim öncesi gösterilen bu gayret her nedense seçildikten sonra rehavete dönüşüyor, o zaman bu gayret ne için diye sormak lazım. Umarım bu sefer,  seçilmek için gösterilen gayret seçim sonrası da devam eder. 

  9 Mayıs Cuma günü gerçekleşecek YTSO seçimlerinin Yalova’mıza hayırlı olmasını, seçim yarışının kırgınlıklara ve dargınlıklara vesile olmadan tamamlanmasını diliyorum’dedi.