Dernek üyelerinin katılım gösterdiği kongrede dernek başkanlığına Özlem Akyüz Bayrı oybirliğiyle seçildi. İstanbul Caddesi, Yeni Cami Sokak’taki Asel’de gerçekleşen kongrenin Divan Başkanlığını, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı ve Yalova Belediye Meclis Üyesi Şenol Ulutürk, Divan Kurulu katip üyeliklerini ise Adil Erceylan ve Ömer Elmasri yaptı.

Grup kurulduktan 3 yıl sonra dernekleşti

2010 yılında Yalova’da ilk bisiklet turunu gerçekleştiren ve  bisiklet yollarının kullanımına da katkı sağlayan Perşembe Akşamı Bisikletçileri, 2013’ün Şubat ayı sonunda dernekleşmişti. Derneğin olağan kongresinde geçici yönetim kurulu adına mali bütçeyi, gelir gider tablosunu ve tahmini bütçeyi üyelere sunan Dernek Başkanı Özlem Akyüz Bayrı, üyelerin oybirliği ile geçici yönetimi ibra etmesi sonrasında yeni yönetim listesini Divan Başkanlığına sundu.

Ulutürk, “Geleceğe ışık tutacak diye düşünüyorum”

   Divan Başkanlığını yapan Şenol Ulutürk, dilek ve temenniler kısmındaki konuşmasında, “Derneğin üyesi olmam dolayısıyla geldim. Başkanın bisiklet konusuna önem ve değer verdiğini ben şahsen biliyorum. Diğer pek çok ilimizde olmayan bisiklet yolları inşallah bundan sonra daha da çoğalarak, daha da güzelleşerek, gelişerek devam edecek diliyorum. Yalova dümdüz bir yer. Trafikte sıkıntı var belli, ben de bir motosiklet aldım onunla sağa sola yetişmeye çalışıyorum. Bugün çok önemli diye düşünüyorum, ilk genel kurulla geleceğe de ışık tutacak diye düşünüyorum. Buradaki arkadaşlarımın hepsi gönüllü, hiç kimsenin bir beklentisi olmadan bir şeyler vermeye gelmişler.  İnşallah önümüzdeki dönemde çok daha iyi şeylerin olduğunu göreceğiz” Dedi.

Yeni Yönetim Kurulu seçildi

   Yalova PAB Derneği’nin Yönetim Kurulu’nda Şenay Metan, Mehtap Kütük, Caner Dinçer, Murat Sadık Arman, Ömer Elmasri, Kazım Arda, Denetleme Kurulu’nda ise Hatice Akyol, Bülent Güler ve Sinan Çelik yer aldı. Yönetim Kurulu yedek üyeleri Raif Kaş, Aytunç Sevren, Ayhan Vural, Cansu Metan, Levent Yeğin, Sinem Kaş ve Serhan Kılıçsoy’dan oluştu. Denetleme Kurulu yedek üyeliklerine de Özlem Zuhal Arda, Filiz Kılıçsoy ve Serhat Kılıçsoy seçildi. Dernek Başkanı Özlem Akyüz Bayrı, kongreye katılarak destek veren tüm üyelere teşekkür ederek, önümüzdeki dönemde ‘Bisiklet kenti Yalova’ hedefine uygun etkinlikler yapmaya devam etmek istediklerini dile getirdi. Yönetim Kurulu görev dağılımını ise ilk yönetim kurul toplantısında belirleyecek.