Yaklaşık 40 bisikletçinin katıldığı tur, Cumhuriyet Meydanı’ndaki geleneksel buluşma yeri olan Atatürk Anıtı’nın önünden başladı. Toplam 22 km’lik Elmalık köyü gidiş dönüşü boyunca Doğu Sahil Yolu ve Elmalık Yolu güzergahlarını izleyen bisikletçilere Aykut Çelep kaptanlık yaptı.      Çeşitli yaş ve kesimden bisiklet sevdalılarının katıldığı turun varış noktası olan Elmalık Köyü kahvesinde yorgunluk atan Perşembe Akşamı Bisikletçileri, bir süre sonra dönüş yoluna koyularak turlarını yine başladıkları nokta olan şehir merkezinde sonlandırdı.
         PAB Yalova tur kaptanı Aykut Çelep, bisikletçilere hem grup içinde bisiklete binme kurallarını, hem de güvenli sürüş için şart olan kask ve aydınlatma gibi araç gereçlerini sürekli yanlarında bulundurmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu ve yaz sezonunda katılımın çok daha fazla olmasını beklediklerini kaydetti.
      2.Yalova Bisiklet Festivali için hazırlıkların sürdüğünü belirten PAB ekibi, bisiklet festivaline katılmak isteyen Türkiye’nin her yerinden bisikletçilerin www.pabyalova.com internet sitesinden kayıt yaptırabileceğini, tur parkuru ve diğer bilgilerin de buradan edinilebileceğini kaydetti. İlerleyen günlerde festivalle ilgili ayrıntılı bilgilerin duyurulacağı da belirtiliyor.