Millet Bahçesi’nin bu alanda yapılmasını ben de doğru bulmuyorum. TİGEM’e ait, dere ağzı ve Yalova Öğretmen evine giderken sağ tarafta kalan, içinde yüzlerce çam ağacının bulunduğu, denize de çok kısa bir mesafesi olan, eski TİGEM yemekhanesini de içine, GERDEN A.Ş. yönetim binasına kadar ki alan hazırda dururken ve yıllardan beridir atıl vaziyetteyse Millet Bahçesi olarak neden değerlendirilmesin ki… 

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne ait Yalova Araştırma Enstitüsü arazisi ise Yalova’nın Doğu Garajı olarak planlanmalıdır.

Millet Bahçesi olarak yapılması düşünülen, Yalova Merkez ile Çiftlikköy ilçe sınırı arasında bulunan, etrafında yapılaşmaların yanı sıra, Yalova-İzmit Karayolu kavşağı bulanan arazi yıllardır atıl durumdadır. 

Merkez Garaj mevcut terminal binasında, Batı Garajı ise Termal-Çınarcık yol ayırımında Yalova İl Özel İdaresi bünyesinde Köy Hizmetleri Birliği’ne ait yere kurulmalı, İDO iskelesi yanında ki geçici terminal kaldırılmalı, kentin girişine yakışır, Yalova’ya gelen yerli-yabancı turistin dikkatini çekecek bir meydan veya park olarak değerlendirilmelidir.

Kent merkezinin yoğun trafiği, kentin doğusundan ve batısından gelen ilçe, belde ve köy ulaşım araçları alınacak kararlarla, Yalova’nın merkezine sokulmamalı, zaman zaman büyük karmaşalar yaşayan kent trafiği bu yolla çözüme kavuşturmalıdır.

Ayhan Polat (Haber-Yorum)