Ramazan Ayı ilk iki haftasında yapılan yardımları açıklayan Uzun, ‘Ekonomik yoksunluk içinde bulunan 169 ailemize 89.000 TL. nakdi yardım verilmiştir. Yapılan yardım tutarları bir yılda % 70 oranında artmıştır. 1279 Engelli vatandaşımızın ailelerine yaklaşık 895.300. TL. ödeme sadece bu ay içinde yapılmıştır. Yıllık ödeme miktarı sadece İlimiz için 11.000.000 TL’yi aşmaktadır. Valilik Koordinasyonunda geleneksel İftar Çadırı hayırsever vatandaşların desteğiyle kurularak günlük 600 vatandaşımız şehir merkezinde iftarlarını açmaktadır.

Yine Ramazan ayı içinde 2022 Sayılı Kanun gereği; 65 yaşını dolduranlar il engelli olup muhtaç durumdaki toplam 27.356 vatandaşımıza 325.000 TL. ödemede bulunulmuştur. Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı aracılığıyla yaklaşık 1500 kişiye 170.000 TL. tutarında sosyal yardım yapılmıştır ve yaklaşık 300 ailemize gıda kolileri dağıtılmıştır.

Ayrıca, Şehit yakınları ve gazi aileleri il zaman zaman yapılan ziyaretler ve çeşitli etkinlikler kapsamında bir araya gelinmesine ve ihtiyaçlarının karşılanmasına özen gösterilmektedir’ dedi. 

      Uzun, ‘İl Müdürlüğü olarak ilgili kurumlarla da işbirliği içerisinde, alınan her ihbar ve bilgi anında değerlendirilerek yaşlı, engelli, kimsesiz çocuk, şiddet mağduru yada istismar mağduru kim olursa olsun derhal olaya müdahale edilip yararlanması gereken sosyal hizmet ve sosyal yardım desteğine ulaşması en kısa sürede sağlanmaktadır.

Bu konularda vatandaşlarımızın da duyarlı olmaları ve şahit oldukları olumsuzlukları İl Müdürlüğümüzle paylaşmaları hizmetlerin daha kaliteli ve verimli yürümesi açısından önemlidir’dedi.