Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Torluk, Yalova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okul Müdürü Mehmet Ali Uğur ile Becanlar Kız Yurdunda konaklayan Şevval Eken’i hasta yatağında ziyaret eden Rektör Cebeci kendisine ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu.

Eken, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin kendisini hasta yatağında ziyaretinden dolayı bir hayli mutlu oldu.

Cebeci ziyarette, ‘’Şevval Eken öğrencimizin talihsiz bir kaza geçirdiğini öğrendim. Gençlerin kanları kaynıyor. Bunlar olabilecek kazalar. Önemli olan, kalıcı kötü bir şey olmaması. Tüm öğrenciler, bize ailelerinin emanetleridirler. Öğrencileri, kendi çocuklarımız gibi görüyoruz. Haber alınca ziyaret etmek istedim. Şevval kızımızı iyi gördüm. Biraz istirahat etmeye ihtiyacı var’’ şeklinde konuştu.

Rektör Cebeci ayağı kırılan öğrencisi Şevval Eken’e ise, ‘’Senin sağlığın her şeyden önemli. Bir kuru kaybetsen bile, biz sana o kuru telafi ettiririz. Bundan hiç şüphen olmasın, hiç endişe etme. Sen önce anneni, babanı endişelendirmeyecek şekilde sağlığına dikkat et. Bu çok daha değerli bir şey’’ dedi.

Rektör Cebeci sözlerini şu cümlelerle sürdürdü, ‘’Uzun süre, çeşitli üniversitelerde görevler yaptım. Bu tür kazaları geçiren öğrencilerimizi mümkün olduğunca ziyaret ediyor, sağlık durumları hakkında bilgiler ediniyorum. Öğrenciler, üniversitedeki ailenin bireyleridirler. Üniversitemizdeki öğrencilerimiz ile kendi çocuklarımız arasında fark yoktur. Biz onlar için çalışıyoruz. Sağlıklı, iyi yetişmeleri ve gelişmeleri ülkemiz için çok önemli. Biz öğrencilerimizden memnunuz. Harika öğrencilerimiz var. Yıllardır bu meslekteyim. Böyle bilinçli, aklı başında öğrenciler, her üniversiteye nasip olmaz’’ şeklinde konuştu.

Üniversitesi Kimya ve Süreç Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Julide Hızal Yücesoy’un, Şevval Eken’in ayak röntgen filmi için ambulansla Yalova Devlet Hastanesine göndermesiyle, ayağın kırık olduğu tespit edildiği, bu müdahale ile Eken’e sahip çıkıldığı belirtilerek, örnek bir davranış sergilendiği de ziyarette gündeme geldi.

Eken, ‘’Kırık, kaynamaya başlamış’’

1 ay 12 gün önce ayağının kırıldığını söyleyen Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi Şevval Eken; ‘’Kontrole yeni gittim. 15 gün sonra tekrar gelmemi söylediler. Kırık, kaynamaya başlamış. Yaklaşık 1 ay 12 gün önce bu kaza oldu. Arkadaşım sırtıma atladı, düştüm. Yerde kıvrandım. Uzun bir süre hocamı bekledim. Önce onu görmem gerekiyormuş. Buz yolladılar, ayağıma uzun süre buz tuttum.’’

Eken, ‘’kırık yok, kırık olsa duramazsın’’ dediler

Okulda, ‘’Kırık yok, kırık olsa duramazsın’’ ama röntgen çekilmen gerekir’ dediler. Bölümüme ambulans çağırıldı, hastaneye götürüldüm. Herkes kırık yok deyince, ben de kimseyi yanımda hastaneye götürmedim. Hastanede röntgen çekildi. Doktor ‘senin kimsen yok mu? Kimse gelmedi mi yanında’ diye sordu. ‘Hayır yok’ dedim. Doktor ‘Ayağın kırık nasıl gideceksin’ deyince şaşırdım. ‘Ayağını alçıya alacağız’’ dediler. Hastaneye hocalarım geldi. Zaten o günden sonra okula gidemedim’’ şeklinde konuşarak yaşanan bu talihsiz kazayı anlattı.

Rektör Cebeci’ye, kendisiyle ilgilenen tüm hocalarına ve arkadaşlarına teşekkür eden Eken, Yalova’da sahipsiz olmadığını, Yalova Üniversitesinin kendisine sahip çıktığını belirtti.