Açılışa, AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Murat Bektaş, Yalova Belediyesi Nevbahar Türk Sanat Müziği topluluğu ve birçok kişi katıldı.

   Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve AK Parti Yalova Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Öztabak, açılışa gelen konuklara hal hatır sorup, misafirlerle sohbet etti.

   Açılış kurdelesini, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak birlikte kesti.

   Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Adnan Menderes Mahallesi’nde hizmete açılan Şah-ı Künefe’nin açılışını gerçekleştirdik. İşletme sahibi, kardeşim Mahmut Adem Bayramoğlu’na hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum” dedi.

   Şah-ı Künefe İşletme Sahibi Mahmut Adem Bayramoğlu kısa bir açıklamada bulundu. Daha önce emlak işi ile ilgilendiğini belirten Bayramoğlu,“Yaklaşık bir buçuk aydır açığız. Bugün de resmi açılışımızı yapalım dedik. Şah-ı Künefe’yi eşim ile açtık, beraber işletiyoruz.    

   Ustamız, halamın oğlu ve 28 yıldır bu işle ilgileniyor. Künefe, baklava, yaş pasta, kuru pasta her şeyi yapabilir; ama biz müşterilerimize künefe ve baklava servis ediyoruz” dedi.

  Açıldığı yerde çokça künefe yapan mekanlar olduğu ve bu rekabet ortamı hakkında ne düşündüğü sorusuna Bayramoğlu; “Denk geldi, herkes kendi nasibini yer, Kapalıçarşı’da kuyumcular da sonuçta yan yana, kendimize güveniyoruz.

  Bütün ürünlerimiz Kilis, Gaziantep, Hatay’dan geliyor. Buradan aldığımız ürünler çay ve şeker. Ürünlerimizde glikoz kesinlikle kullanmıyoruz. Glikoz yerine kristal şeker tercih ediyoruz.

  Özel olarak sunduğumuz tatlımız, Kilis’e ait ‘Kilis Cennet Çamuru’ dur. Kilis Cennet Çamuru, künefeden yapılıyor; ama pişiriliş şekli farklı. Özel tavada, kaymağı ile servis ediliyor. Şu an onu Kilis dışında yapan yok; Yalova’da zaten yok. İlk olarak biz Yalova’da yapıyoruz” dedi.

   Ayrıca, 5 ortak olarak, Kadıköy’de 7,5 dönüm üzerine 12 seralık mantar serası olduğunu ifade eden Mahmut Adem Bayramoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter