Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligindeki temsilcimiz YOSK, 20. haftada sezonun en önemli maçında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ağırladı.

Kıran kırana mücadeleye sahne olan müsabakayı Yeşil-Kırmızılı takım, 9 sayı farkla 71-62 kazandı. İlk maçı 5 sayı farkla kaybeden YOSK, böylece ikili averaj üstünlüğünü de ele geçirerek şampiyonluk unvanıyla Süper Lige adını yazdırdı.

Yalova Atatürk Spor Salonunda oynanan karşılaşmayı Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, ASKF Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk ve çok sayıdataraftarlar izledi.

Mücadeleye iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. İlk çeyrekte temsilcimiz, 18-16’lık üstünlük kurdu. İkinci periyottan itibaren oyunun kontrolünü elinde tutan Yeşil-Kırmızılılar, ikinci çeyreği de 16-10 önde geçip devre arasına 34-26’lık avantajla girdi.

Üçüncü çeyrekte 17-14 geride olmasına rağmen YOSK, son 10 dakikaya 48-43 önde girmesini bildi. Son periyotta da 23-19 üstünlük kuran Yeşil-Kırmızılı takım, maçtan 9 sayı farkla 71-62 galip ayrıldı.

Bu sonuçla YOSK, ikili averaj avantajını da ele geçirip, bitime iki hafta kala Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Liginde şampiyon oldu. Temsilcimiz, önümüzdeki sezon Süper Lig’de ilimizi temsil edecek.