Her hafta Perşembe günleri halk günü uygulaması yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı Adnan Menderes Mahallesi’nde ziyaret eden MahmoudAlsuaydan, Suriye uyruklu vatandaşlar olarak belediye ile ortaklaşa bir temizlik çalışması yapmak istediklerini iletti. Ziyaretine gelen Mahmoud ile yakından ilgilenen Başkan Salman, Pazar sabahı Gazi Paşa Caddesi ve BadGodesberg parkı çevresinde böyle bir uygulama yapmak üzere sözleşti.
50’de Fazla Katılım Oldu
Daha önce oluşturdukları ‘Yalova Aşıkları’ facebook grubundan herkese mesaj atan MahmoudAlsuaydan etkinliği organize etti. Organizasyona her yaştan kadın, erkek 50’nin üzerinde katılım oldu. İlk olarak İskele Zabıta Bürosu önünde buluşan grup Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın hazırlattığı ‘Yalova Doğa ve Çevre Gönüllüleri’ yazılı tişörtleri giydiler. Temizlik ekipmanlarını da alan grup Gazi Paşa Caddesi ve BadGodesberg Parkında temizlik çalışması yaptılar.
Alsuaydan; “Yalova’da Yaşamaktan Mutluyuz”
Etkinliği organize eden MahmoudAlsuaydan Yalova’da yaşamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek; “Bu güzel kentin bir parçası olarak bizde görev almak istedik. Konuyu Belediye Başkanımız ile paylaştık. Bizi dinleyerek destek oldu. Kendisine bizlere bu fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Başkan Salman; “Keşke Herkes Aynı Hassasiyeti Gösterse”
“Suriye uyruklu vatandaşlarımızın doğa ve çevre konusunda taşın altına elini koymak istemleri beni mutlu etti” diyen Başkan Vefa Salman; “Her hafta farklı bir mahalleye giderek yapmış olduğumuz ‘Şeffaf Oda’ uygulamasında Mahmoud bana gelerek Başkanım bizlere kapılarını açmış bu güzel ülkede bizler ne yazık ki hep olumsuzluklarla gündeme getiriliyoruz. Ama biz öyle olmak istemiyoruz. Biz bu kenti seviyoruz ve bu kentte mutluyuz diyerek böyle bir etkinlik yapmak istediklerini belirtti. Bir sebeple vatanlarından kopmak zorunda kaldılar. Bizlerin misafirleri olarak buradalar. Kentimizde birlikte yaşıyoruz. Çok şükür bu zamana kadar herhangi bir olumsuzluk olmadı. Yalova hoşgörü ve kardeşliğin kentidir. Bu organizasyonda bunun güzel bir örneği. Mahmoud ile Pazar günü için sözleştik. Temizlik çalışması için gerekli ekipmanları sağladık. Farkındalık yaratması amacıyla önünde ‘Yalova Doğa ve Çevre Gönüllüleri’ yazan tişörtler yaptırdık. Keşke herkes aynı hassasiyeti gösterse. Bu bir sefere mahsus olmayacak kendileriyle konuştuk. Yalova’da Arap kökenli çok vatandaşımız var bunları da uyaracaklar. Ben kendilerine bu duyarlılıkları için teşekkür ediyorum” dedi.