30 Ağustos Zaferinin 98. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan bu büyük zaferin Türk tarihine altın harflerle kazındığını dile getirdi.

İstiklal ve hürriyetini canı pahasına koruyan bu milletin ebediyen bu coğrafyada varlığını sürdüreceğine dikkat çeken Tatar mesajında; “Türk milleti Orta Asya’dan Anadolu kapılarına gelene kadar geçtiği her yerde her bölgede nice beylikler gerçekleştirip yeni bir devlet kurmuştur. Tarih şahittir ki bu coğrafyada Türk milleti yeri gelmiş, savaş kaybetmiş, yeri gelmiş devletini kaybetmiştir ama asla ve asla istiklal ve hürriyetini kaybetmemiştir. Canından, malından sevdiklerinden vazgeçmiş istiklali ve özgürlüğünü kaybetmemiştir. Şanlı ecdadımıza selam olsun.

Devleti yönetenlerin gafleti, dalaleti ve beceriksizliği neticesi Osmanlı İmparatorluğu da buhrana girmiş üç kıtada hüküm sürmüş hakimiyet kurmuş ecdadımız 1699 Karlofça antlaşmasıyla gerileme dönemine girmiştir. Bu gerileme 26 Ağustos 1922 yılına Anadolu’nun elde kalan bir avuç bölgesinin yabancı ülkelerin işgaline kadar devam etmiştir. Ta ki bu milletin zorluklar içindeyken hürriyet ve istiklal sevdasıyla mücadele eden Mustafa Kemal paşa başta olmak üzere silah arkadaşlarının başlattığı bağımsızlık mücadelesine kadar da devam etmiştir. 19 Mayıs'ta Samsun’da başlayan ya istiklal, ya ölüm!  Mücadelesi 30 Ağustos zaferiyle taçlanmıştır.30 Ağustos zaferi Mustafa Kemal Paşanın ve Türk milletinin yeniden diriliş ve şahlanış destanıdır. Bin yıldır bu topraklarda hesabı olanların hezimete uğradığı ve binlerce yıl daha Anadolu'nun Türk yurdu olduğunun mührüdür.

Bize bu cennet vatanı yurt vatan devlet kuran ve istiklal ve hürriyetimizi sağlayan şanlı ecdadımıza selam olsun. Türkmen’i, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Boşnak’ı, Azeri’si, Alevi’si, Sünni’si ile bu milletinin tamamının adı Türk milletidir. Ayrımız gayrımız yoktur. Bu coğrafyada birlik ve beraberlik içinde kardeş kardeş yaşayacağız. Böyle bir tarihe ve medeniyete sahip olan milletin ferdi olmak büyük bir gurur, onur ve şereftir. ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’. Bu onur ve şeref her insana nasip olmaz. Bizimde bundan sonraki hedefimizde milletimizin daha iyi şartlarda yaşamasını sağlamak ve bu yolda çalışmaktır. Ecdadımızın emanetine sahip çıkmaktır. Ecdadımızın emaneti olan bu devleti gelecek nesillere sağ salim ulaştırmaktır. Bu uğurda canla başla çalışacağız.

30 Ağustos Zafer bayramını bu inanç, şuurla ve coşkuyla yaşayıp, yaşatacağız ve gelecek kuşaklara da ulaştıracağız” ifadelerine yer verdi.