Koronavirüs vakalarının her geçen gün arttığı ülkemizde önemli tedbirler alınıyor. Ancak bu tedbirlerin yetersiz kalacağını belirten İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar, vakit geçirilmeden olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

Tatar yaptığı açıklamada şu detaylara ve önerilere yer verdi, “Ülkemizin ve dolayısıyla ilimizin yaşadığı Koronavirüs salgınıyla ilgili düşüncelerimizi Yalova kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Diğer ülkelerin olumsuz örnekleri de bir ders olarak önümüzde durmaktadır. Sokağa çıkma yasağı konusunda inat eden ülkelerin tamamı, gün ve gün kötüleşen koşullar sonunda sokağa çıkma yasağı ilan etmek zorunda kalmışlardır. Şimdi geriye dönüp hatalarına ağıt yakmaktadırlar.  Her geç kalınan dakika, hastalığın daha fazla yayılmasına neden olmaktadır.

Bir kez daha üstüne basarak söylüyoruz ki; Tüm ülkemiz karantinaya alınmalı ve acilen sokağa çıkma yasağı uygulanmalıdır. İşten çıkarmalar yasaklanmalı, tüm çalışanlar ücretli izinli sayılmalıdır.

Ücretlere devlet desteği sağlanarak işverenler kaldıramayacakları bir yükle karşı karşıya bırakılmamalıdır. Aylık geliri olmayan ya da geliri asgari geçim ihtiyaçlarının altında kalan ailelere, ‘harcama garantili hane halkı desteği’ verilmelidir. Elektrik, su, doğalgaz fatura ödemeleri 3 ay ertelenmelidir.

Toplumsal ihtiyaçların devamını sağlamak için çalışmak zorunda olan ve bu bağlamda sokağa çıkma yasağından istisna tutulacak bireylerimizin, sosyal izolasyonlarını sağlayacak tedbirler alınmalıdır. İşyerleri kapatılan küçük esnafa acil faizsiz kredi verilip ayakta kalmaları sağlanmalıdır.

İlimizde meydana gelen vakalar; yer, kişi belirtilerek günlük basın açıklamalarıyla şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmalıdır.

Unutulmamalıdır ki, bugün ekonomik maliyetinden kaçındığımız için uygulamaya sokamadığımız sokağa çıkma yasağı tedbiri, yarınlarda çok daha büyük ekonomik ve sosyal maliyetlerle karşımıza çıkacaktır. Yalovalı vatandaşlarımızın da beklentisi haline gelen bu önlemlerin hemen uygulamaya geçirilmesi için, konuların yetkilisi olan Sayın Cumhurbaşkanımızı, Yalova Valimizi ve Yalova Belediye Başkanımızı göreve, siz değerli vatandaşlarımızı da alınan tedbirlere uymaya devam etmeye davet ediyoruz.”