Yaşanan felaketten gereken dersin alınmadığını ifade eden Tatar, “17 Ağustos Depreminin üzerinden tam 20 yıl geçti. O günü ve yaşadıklarımızı unutabilmek ne mümkün. Ama şunu da unutmamalıyız ki deprem ülkemizin ve Yalova’mızın bir gerçeği” diye konuştu.

“İmar kanununa ve yönetmeliklerine aykırı yapılar var”

Tatar, “Çıkarılan imar barışı buna en iyi örnektir. Alınacak para uğruna yıkılması gereken yüz binlerce yapı yasal hale getirilmiştir. Bunların çoğu plan projesi olmayan ruhsat alınmadan yapılan imar kanununa ve yönetmeliklerine aykırı yapılardır. Birçoğu mevcut binaların üstüne yapılan kaçak katlardır. Olası depremde yıkılması muhtemel olan bu yapılar mal sahibinin beyanı ile ruhsatlandırılmakta ve iskan edilebilir raporu verilmektedir. Bu binalar depremde yıkıldığında bunların sorumluları bu yasayı çıkaranlar değil beyan eden mal sahipleri olacaktır” dedi.

“İnsanlar hasar görmüş binalarda yaşamaya mahkum ediliyor”

İnsanların hala depremde hasar görmüş ve ömrünü doldurmuş binalarda yaşamaya mahkum edildiğini dile getiren Tatar, “Bir diğer önemli konuda 20 yılı aşkın süredir kentsel dönüşümü gerçekleştirecek yönetmelik ve uygulamaları yapmayan ülkeyi ve şehirleri yöneten idarecilerdir.. Bütün bunlar göstermektedir ki biz hala yaşamış olduğumuz 17 Ağustos 1999 depreminden gereken dersi almamışız. İnşallah en yakın zamanda gerekli olan çalışmalar yapılır. Tüm bu duygularla depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum ruhları şad mekanları cennet olsun” diye ekledi.