Haber/Abdullah Bozkurt

Yalova Üniversitesi Rektörlüğü’nde 31.05.2021 tarihinde Yalova Teknopark A.Ş.’nin resmi olarak kurulması amacı ile imza töreni gerçekleştirildi.

İmza töreninde Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova İMES Makine İhtisas OSB Başkanı Direnç Özdemir, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, Yalova – Altınova Tersane Girişimcileri Başkanı Şükrü Fazıl Uzun ve Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy, Prof. Dr. Rahmi Karakuş ve Prof. Dr. Fikret Yüksel hazır bulundu.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, imza töreninden önce açılış konuşmasını gerçekleştirdi ve konuşmasına Yalova’nın stratejik konumunun avantaj ve dezavantajlarına değinerek başladı.

Artık Yalova’nın da çevresindeki büyük iller gibi büyüyeceğini, konumunu ve sahip olduklarını avantaja çevirerek çok hızlı bir ivme yakalayacağını ifade etti. Teknoparkla birlikte üniversitenin bilgi birikiminin pratiğe dökülerek ticari hayata büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Prof. Dr. Suat Cebeci; Teknopark projesinin yerinin hazır olduğunu ve yakın zamanda temelinin atılıp, inşaatına başlanacağı bilgilerini paylaşarak, tüm paydaşlara teşekkür edip konuşmasını sonlandırdı.

Cebeci, “Teknopark, hedefe ulaşma stratejimizin bir parçası”

Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci’nin konuşmasından sonra diğer ortakları da söz aldı. Yalova İMES Makine İhtisas OSB Başkanı Direnç Özdemir konuşmasında, “21. Yüzyılın dijital dünyasında olmazsa olmaz, mal ve hizmet üretiminin normu haline gelen bir kavramımız var, o da sürdürülebilirlik. Sürdürülebilirliğin temel sac ayakları, yüksek teknoloji, yenilikçilik ve yeşil üretim. Bunun olmazsa olmaz yatırımlarından olan Teknopark, AR-GE üretim alanları, bizim bu hedefe ulaşma stratejimizin bir parçası. Bu anlamda, bu yola somut bir şekilde çıkmanın gururu içerisindeyiz. Vizyoner liderliği için sayın Valimize huzurlarınızda teşekkür ederim. Sayın Rektörümüze samimi yaklaşımı için çok teşekkür ederim. Gerçek anlamda sanayi-üniversite iş birliği çıkıyor ortaya” ifadelerine yer verdi.

Yalova Ticaret ve Sanayi Başkanı Tahsin Becan, Yalova – Altınova Tersane Girişimcileri Başkanı Şükrü Fazıl Uzun’da konuşmalarında; iktidarı-muhalefeti, esnafı- işçisi, mühendisi ve iş adamlarıyla tüm Yalova’nın birlik olarak her zaman daha ileriye doğru gideceğini vurguladı.

İmzalar atıldı

Son olarak söz alan Yalova Valisi Muammer Erol; tüm paydaşları ortaya koydukları işten dolayı tebrik ederek, bu projenin bir OSB yapılanmasının nasıl olacağının çok iyi bir örneği olduğunu ifade etti.

Konuşmalardan sonra Teknopark ile ilgili kısa bir sunum gerçekleştirildi ve sonrasında imza töreni başladı.