Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Tema Vakfı Yalova İl Temsilciliği koordinesinde, Termal Belediye Başkanlığı, DSİ Yalova Şube Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Yeşil Körfez Su Birliği ve Termal Turizm Derneğinin katılımı ile müşterek bir kampanya başlatma çağrısı yapıldı. Konuyla ilgili olarak İl Müdürlüğü ve DSİ Yalova Şube Müdürlüğünde, tarafların katılımı ile iki toplantı gerçekleştirildi. İl Müdürü Ümit Yılmaz Başkanlığında, İl Müdürlüğünde yapılan toplantıda öncelik olarak kirlilik içinde yaşanan bölgelerin tespiti ve olası çözümlerine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

İnceleme gezisi yapıldı

  İkinci toplantının ardından ise bölgede bir inceleme gezisi yapılarak mevcut durum tespit edildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ümit Yılmaz konuyla ilgili olarak “Yaptığımız incelemede kirliliğin yoğunlaştığı bölgeleri tespit ettik. Şimdi nasıl önleriz, nasıl temizleriz konularında ortak çalışma planlaması yapacağız. Yalova Orman İşletme Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel İdare’den de destek alacağız. Bir yandan halkı bilinçlendirme çalışmasına başlarken bir yandan da gerekli tedbirleri alacağız. Bu bölgeyi pilot bölge seçtik. Vatandaşların gerekli duyarlılığı göstereceklerine inanıyorum” şeklinde bir açıklama yaptı.

  Tema Vakfı Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan, “Gökçe Barajı etrafındaki kirliliğin barajımızı kirletmesini istemiyoruz. Yaratılan kirliliğin bölge turizmini kötü etkilemesinin önüne geçeceğiz. Piknik yapanların yanı sıra duyarsız vatandaşların çöp ve moloz döktüklerini görmek çok üzücü. Duyarlılık gösterecek vatandaşlarımızın da katılımıyla büyük bir temizlik ve koruma kampanyası başlatmak istiyoruz. Başta Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz Ümit Yılmaz ve DSİ Yalova Şube Müdürü Pelin Balcı olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

   Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, “Çevremizin en büyük kirleticisi de kurtarıcısı da insanlardır. Geleceğimizi karartmamak adına kurtarıcı tarafta kalabilmek uğruna, yaptığımız çalışmalarda tüm halkımızdan destek ve duyarlılık bekliyoruz” açıklamasında bulunarak halkın desteğini beklediğini belirtti.

   TEMA Vakfı Termal İlçesi Sorumlusu Hafide Eralp ve Termal ilçesinin en aktif iki TEMA Gönüllüsü Ersoy Sevinç ve Raif Kaş, “Termal bölgesinde piknikçilerin ve kendini bilmez bazılarının ormanlık alanda ve yol kenarlarında sebep olduğu kirliliğe dikkat çeken çalışmaları sonucunda konu kamuoyunda büyük bir kitle tarafından benimsenerek temizlik kampanyasına dönüştü. Başta Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ümit Yılmaz olmak üzere tüm kamu kurumlarına en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde ifade ettiler.