Bayramlaşma programı, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

‘Herkesin bayramını kutluyorum’

     Açılış konuşmasını yapan MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, ‘Bayramlar, birlik beraberliğin ön plana çıktığı merhametin en üst düzeye çıktığı, yardımlaşmanın sonsuza ulaştığı ama bizimde gerçekleri söyleyeceğim bir gün. MHP İl Başkanı olarak 15 yıldır Yalova’da görev yapıyorum. Bu süreç içerisinde çalıştığımız arkadaşlar burada olanlar, olmayanlar bu yolda beraber yürüdüğümüz, MHP’ye 15 bin oy veren vatandaşlarımızın bayramlarını kutluyorum’ dedi.

Topçular, ‘İktidar partisi, Türklüğün bütün değerlerine yok sayıyor’

İktidarı eleştiren Topçular, ’İktidar Partisi, yıkım, kıyım, yok ediş, Türklüğün bütün değerlerine yok sayarak, değerlerimizi yavaş yavaş ortadan kaldırıyor. Başbakan şunları söylüyor; ‘Ben Büyük Ortadoğu Projesi’nin Eş Başkanıyım, Türkiye’yi yıkacağım. Onların her istediğini yapacağım.  Diyarbakırı’da başkent yapacağım. Apo’yu içeriden çıkaracağım, mecliste milletvekili yapacağım’’. Başbakan milliyetçiliğin, bütün değerlerine küfür ediyor. Bize saldıran insanların tamamını arkasına almış’ dedi.

Topçular, ‘Milliyetçilik ruhu taşıyan vatandaşları da, partiye davet ediyorum’

     Türklüğünden ödün vermeyen, ülkesinin bölünmesini yok olmasını istemeyen bütün vatandaşları partiye davet ettiğini söyleyen Topçular, ‘Geçen gün İstanbul Boğaz Köprüsü’nden geçerken ağladım. Boğazdan İstanbul’a baktım, Türkiye’yi gözümün önüne getirdim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti,  uğruna şehitler vermiş, birçok genç nesili yok etmiş bu ülkeyi yöneten Türk düşmanı Başbakanını düşündüm. Bunu kabullenmek mümkün değil, kabullenemiyorum. Bu yolda savaşabilmek için sizlerin desteği lazım. Bu desteğe çok ihtiyacımız var. Bu destek Hasan Topçular’a yapılan destek değil, bu destek yarınlarda çocuğunuzu kurtarmak için istediğim destek. Bizi partide yalnız bırakmayın. Bize 15 bin oy veren herkesi partiye davet ediyorum. Bunun dışında bize oy vermeyen ama milliyetçilik ruhu taşıyan vatandaşları da partiye davet ediyorum’ dedi.

Topçular, ‘Ananızın ak sütü gibi yiyin, için ama bu hainlere oy vermeyin’

Seçimlerin sandıkta bir şans olduğunu, varoluş ve yok oluşu orada yapacaklarını ifade eden Topçular, ’Biz bir paket makarnaya, bir torba kömüre, oyunu satacak insanlar değiliz. Bu aziz Türk milleti de bunu yapacak millet değil. Ama insanlar öyle hale getirildi ki, fakirleştirildi buna muhtaç edildi. O insanlara da sesleniyorum, verilen yardımları alın. Ananızın ak sütü gibi yiyin, için ama bu hainlere oy vermeyin. Neden ananızın ak sütü gibi yiyin, için diyorum, çünkü onlar sizin vergileriniz, yoksa bu ülkeye ihanet edenlerin hiçbiri, ülke için kendi cebinden bir kuruş vermez, kuruşlarını kimseye koklatmazlar. Bizim partinin kapısı herkese açık. Bize her gün bir sürü insan geliyor yardım için. Yardım yapabilmek için çaba sarf ediyoruz. AK Parti’nin kapısına gittiklerinde ise önce AK Parti’ye kayıt olunda gelin diyorlar. Aramızdaki fark bu’ dedi.

Topçular ‘Yalova’da kimse mutlu değil, Yalova’da Yakup Koçal’ın şovunu yapıyorlar’

      Topçular, ‘Herkes Mutlu Yalova Heykel’in önünde resim çektiriyor. Yalova’da Yakup Koçal’ın şovunu yapıyorlar. Mutlu Yalova Heykel’in orada bende resim çektireceğim. Yalova’da kim mutluysa… Yakup Koçal’ın kendi ve arkasındakiler Yalova’yı yöneten çete grubu bu. Yalova’da mutlu olan varsa bana söylesin. Kimseyi kandıramazlar. Türk milliyetçiliğin oğlu olacaksınız ama Türklüğü yok eden bir partiye geçeceksiniz sonrada Milliyetçilikten bahsedeceksiniz. Herkes haddini bilecek. Önce gereğini yapacaksınız, ondan sonra söyleyeceksiniz. Dün birbirine küfür eden insanlar bunu basından hep seyrettik. Bugün sarmaş dolaşlar. Bunu Yalova halkının sorgulaması lazım. Yani her şey ortada Yalova 11 yıldır iyi yönetilmiyor. Yalova 11 yıldır hak ettiği yerde değil’ dedi.

Topçular, ‘Eğer temsil edemiyorsan, yetersizsen, milletvekilliği yapmayacaksın’

     Kocaeli'nin Karamürsel ve Bursa'nın Orhangazi ile İznik ilçelerinin Yalova'ya bağlanmasının artık elzem bir hal aldığını belirten Topçular,Geçenlerde basın yoluyla Sayın Milletvekilimiz Temel Coşkun’la bu konuyu paylaştık. Ayakkabısının ucuna bakarak yürüyen Temel Coşkun diyor ki, Yalova’ya İznik’i, Orhangazi’yi Karamürsel’i bağlayamayız. Milletvekillerini meclise niye gönderirler, bizi temsil etsin diye, eğer temsil edemiyorsan yetersizsen, milletvekilliği yapmayacaksın. Yapma bu milletvekilliğini, yapanlar yapsın. Zor olanları yapacaksın. Kolay olanlar kendiliğinden oluyor, onu zaten başkaları yapıyor ama sen vekilsin, Yalova’nın tamamının vekilisin. AK Parti’nin değil. Yalova tabelasını görüpte kendisini Yalovalı hissetmeyen yoktur. Yalova’da öz Yalova yok. Kimse bizden başka Yalova’yı düşünemez’ dedi.

‘Biz o koltuklarda oturuyorsak, Yalova’nın sesi olmak zorundayız’

       Sokakta gezerken başı dik, alnı açık bir tek partinin MHP olduğunu belirten Topçular, ‘MHP bildiğini, gördüğünü açık net söyler. Geçen Samanlı köyüyle ilgili dolgu alanı varmış, bize bir şikayet geldi, bizde inceledik. Hemen onunla ilgili basın açıklaması yaptık. Köyden 3 kişi geldi bize şunları söylediler; ‘‘ Bu haberi kim yaptı. Kabak bizim başımıza patladı’’

     Bizde gelen vatandaşlara sorduk, yapılan haberde yalan iftira var mı diye. Kendileri hayır dediler. Dedim ki, MHP yapacağı haberi size mi soracak. Yarın bizzat gidip orada kendim haber yapacağım gelinde görün. Biz o koltuklarda oturuyorsak Yalova’nın sesi olmak zorundayız’ dedi.

                    ‘Yalova’nın neresi şantiye’

11 yıldır Yalova’da hiçbir yatırımın olmadığını iddia eden Topçular, ‘Yalova’da ne var, size soruyorum. Yalova’da 2 fabrika kapanmış, bu fabrikalarda 3 bine yakın insan işinden atılmış.  Bu insanlar işten çıkarken tazminat bile alamamış. Yalova’da 11 yıldır istihdama yönelik bir tane bacası tüten bir yatırım var mı? Varsa ben AK Parti’den özür dileyeceğim. Yalova’yı biz şantiyeye çevirdik diyorlar. Yalova’nın neresi şantiye. Şantiye dedikleri şey üniversitenin olduğu yer, 9 sene sonra kampusunu yapmaya başladılar. Üniversitenin dibinde de Yalova’nın bütün pisliğini temizlemeye çalışacak arıtma tesisleri yaptılar, leş gibi kokuyor. AK Parti’nin yaptığı bu işte. Duble yol asfalt yapmışlar yoludamı yapmayacaksınız? Kim yapacak. Ben mi yapacağım bu ülke yolsuzmuydu? Her tarafta yol yok muydu? Bozulan yoludamı yapmayacaksınız? Yapılacak şeyleri böyle gündemde tutup, biz onu bunu yaptık diyip, insanları aldatmaya yönelik bir siyaset asla olamaz. Biz bunların karşısında, yaptıkları bütün yanlışları dile getiriyoruz’ dedi.

Topçular, ‘Karşınızda, ülkeyi satmaya, bölmeye yemin etmiş Ak Parti var’

      AK Parti’nin karşısında bir tek muhalefet partinin MHP olduğunu vurgulayan Topçular, ‘CHP’nin sesi çıkmıyor. Yoksa onlarda tasdikmi ediyorlar, Yalova’da yapılanların doğru olduğunu. MHP’ye katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Ülkücülerin ayrı olduğu nokta bu. En zoruna talip olduk. Bizim diğer siyasi partilerden farklılığımız var. Bu ülkede doğrular üzerine siyaset yapmak en zorudur. Hem doğru söyleyeceksiniz, hem de bu doğrularınızın üstünde direteceksiniz. Karşınızda, ülkeyi satmaya bölmeye yemin etmiş Ak Parti var, tek başına iktidar, bütün medyasıyla her şey elinde. Bu zor mücadeleyi bugüne kadar beraber yürüttük. Yılmadan, yorulmadan sonuna kadar yürüyeceğiz hem Yalova’da hem de Türkiye’de sandığa gömeceğiz. Seçimde sandığa gittiğimiz oy değildir. Oy, namusumuz şerefimiz, her şeyimizdir. Türkiye Cumhuriyetini yöneten insanları seçmek için oraya oy atıyoruz. Hem hırsızdır diyeceğiz, hem hırsız dediğimiz kişilere oy vereceksek, bize de yazıklar olsun. Bu seçimde bunu yapmayacağız. Doğru olandan yana oy vereceğiz. Yalova’yı çakallara teslim etmeyeceğim’ dedi.

     Topçular, ‘Feriştahı gelse, bizi kimse susturamaz’

Andımızın kaldırılmasına da tepki gösteren Topçular, ‘Ne var burada, Türküm, Doğruyum, Çalışkanım, Yasam demek kime batmış, Tayyip’e mi? Şimdi başkan çok konuşma senide yakarlar diyeceksiniz. Biz yanmaya talibiz. Bu sevdamızdan bizi kimse vazgeçiremez. Kimse bizi susturamaz, Tayyip değil feriştahı gelse, bizi kimse susturamaz. Yalova’dakiler hele hiç susturamaz’ dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel