Yalova’nın ilçe görünümünde olmasına tepki gösteren Topçular, ‘MHP teşkilatı olarak yaptığımız çalışmalar neticesinde almış olduğumuz bir karar vardı. Çok uzun yıllar geçmesine rağmen Yalova hala eski haliyle, ilçe görünümünde olan bir ilimiz. Tabi bundaki sıkıntı nedir derseniz, elbette ki buradaki sıkıntı bütün siyasilerde. Çünkü ortak bir fikri ortaya koyup Yalova’nın gelişmesi noktasında bir çalışma yapmıyorlar. Tek başına iktidar olan bir siyasi partinin bütün imkanlar elinde olmasına rağmen, halen boş laflardan öteye gitmeden bir çalışma yapmıyorlar. Bu tespitleriniz nerden geliyor derseniz, tespitim doğru bir tespit herkes bunu görüyor’ Dedi.

‘Yalova’nın dertlerini parlamentoda dile getiriyoruz’

     Yalova’daki iki milletvekilin Yalova’nın sorunlarını TBBM’ de gündeme getirmemesini eleştiren Topçular, ‘TBMM’de Yalova ile ilgili hiçbir konu yok. Ben geçen hafta genel merkezden bununla ilgili bir tebrik yazısı aldım.  Yalova’nın meseleleriyle yaptığımız çalışmayı, parlamentoya taşıdık. 10 maddelik bir soru önergesi verdik. 10 maddelik soru önergesinde Yalova’nın dertlerini dile getirdik. Muhalefet partilerinde 3. sırada bir parti olmamıza ve Yalova’da milletvekili olmayan bir siyasi partisi olmamıza rağmen biz Yalova’nın dertlerini parlamentoda dile getiriyoruz. Yalova’nın iki tane milletvekili var ama TBMM’deki kürsüde Yalova’daki sorunları dile geldiğini hiç görmedim’ dedi.

‘Yalova doğru bir il olsun hak ettiği yere gelsin’

      Yalova il yapılırken Yalova’nın iz haritasının doğru çizilmemesinden dolayı da sıkıntılar yaşandığını ifade eden Topçular, ‘ Burada Yalova’yı il yapanları suçlamıyoruz. Allah razı olsun onlardan ama Yalova’ya katılan ilçelerin yanlış olduğu düşüncesindeyim. Yalova halen küçük bir il durumunda. Bize daha yakın olan Orhangazi, İznik ve Karamürsel’in Yalova’nın bağrında olması noktasında, geçmişte fikrimizi ortaya koymuştuk. Bu düşünce noktasında CHP’den de destek gördük ama AK Parti Milletvekili Şükrü Önder o zaman feryat etti ‘Yalova büyür Yalova gezilmez hale gelir, şu olur, bu olur‘ gibi böyle ipe sapa gelmeyen açıklamalarda bulunmuştu. Halbuki siz büyümenin önüne geçemezsiniz. Yalova şimdi çarpık göç alıyor. Doğum var, nüfus artıyor, köprü yapılıyor yarın öbür gün 750.000 nüfus olacağı söyleniyor. Bununla ilgili bir altyapı çalışmanız da yok sadece Yalova’ya şantiye yaptık, şöyle yaptık böyle yaptıkla Yalova büyüyüp gelişmez. Bütün bunlar ortada dururken iktidar partisinin bu konuda bir desteği olmadı. Daha sonraki yıllarda biz bunu defalarca dile getirdik, bu üç tane ilçenin Yalova’ya katılması noktasında. Tepki aldığımız şeyler oldu tabi ki, Bursa milletvekilleri Bursa’da siyaset yapanlar Kocaeli’nde siyaset yapanlardan. Ama Yalova milletvekillerinin bu noktada bir düşüncesi olmalı. Biz MHP olarak şunu istedik; Yalova’yı büyültelim, Yalova doğru bir il olsun hak ettiği yere gelsin. Biz PKK terör örgütü gibi Türkiye’nin haritasını Türkiye’nin yarıdan çizip, başka bir haritanın peşinde değiliz. Biz sadece böyle bir ilimizi geliştirme noktasındayız. Ona tepki göstermeyen AK Parti, buna neden tepki gösterdi o zaman. Onlarla ilgili AK Parti’nin hiçbir tepkisi yok, Türkiye’yi bölüyorlar kendileri destek oluyorlar hiçbir dertleri yok. Eğer, Orhangazi, İznik ve Karamürsel'in Yalova'ya bağlanması isteniyorsa, Yalova milletvekilleri bunu meclise taşısınlar ve referanduma gitsin. Halka soralım halk desin ki, ben istiyorum veya istemiyorum. İstiyorsa, bize gelsin istemiyorsa da herkes kaderine razı olsun. Orhangazi, İznik ve Karamürsel'de yaşayan vatandaşların da olumlu tepkisi var’ Dedi.

‘Milletvekilleri zor olan işleri başarır’

        Topçular, ‘Milletvekillerini, Yalova halkı bizi temsil edin diye göndermişler. Oy almışsınız, size oy vermeyenleri de temsil etmek zorundasınız, ortada bir düşünce varsa eğer bu düşüncede samimiyseniz Sayın Temel Coşkun bu işin zor olduğunu bunun şu anda yapılamaz olduğunu söylüyor. Milletvekilleri zor olan işleri başarır. Kolay olanı onun başarmasına gerek yok, zaten kendi kendine oluyor onlar. Çıkıpta böyle yetersizce bir açıklama yapmasını yadırgadım. Ben kendisini iyi niyetli olmaya davet ediyorum. Özellikle Temel Bey’in bu konuda daha açık daha net olmasını istiyorum. Eğer bu konuda samimiyseler İznik Karamürsel Orhangazi’nin Yalova’ya katılmasını istiyorlarsa, referanduma gidilmesi noktasında Temel Bey çalışma yapar, önünü açar. Ana muhalefet partisinin milletvekili de ona destek olur, biz zaten bu projeyi destekliyoruz. Böyle bir siyasi gücünde ortada olduğu zaman bu işin zor olduğu ne demek? Milletvekili olan insan, zor olanı başarmaya taliptir. Eğer zor olanı başaramayız diyorlarsa, o zaman vekillik yapmayacak. Açıkladığımız bu fikir üzerinde mücadelemizi devam ettireceğiz. Belki bugün o zor diyenler, gölgesinden korkanlar, kendi siyasi arkadaşlarımızla milletvekillerimiz kötü olur düşüncesiyle adım atmayanlar, kim ne derse desin, vazgeçmeyeceğiz. O zaman ehliyet bizim elimizde olduğu zaman o zamanda göreceğiz. Oluyor mu olmuyor mu, yapılıyor mu yapılamıyor mu? Hangi zorlukları başardığımızı herkes görecek. Bu söylediğimiz fikir gerçekleşene kadar bununla ilgili Milliyetçi Hareket Partisi Yalova İl Teşkilatı’nın çalışması devam edecek. Buna kimsenin kuşkusu olmasın. Yalova ile ilgili Yalova’nın menfaatine Yalova’nın doğruları üzerindeki çalışmalarımız her şeye rağmen devam edecek. 200 bin kişilik Yalova’yı 10 kişilik çete yönetemez. Her zaman bunu söyleyeceğim. O çete yuvasını dağıtana kadar, mücadele edeceğiz’ dedi.

   Türk milletinin sözcülüğünü yapıyoruz

Türkiye’nin de çok tehlikeli bir durumla karşı karşıya olduğunu belirten Topçular, ‘Bunu çözecek olanda Türk milleti. Bizde Türk milletinin sözcülüğünü yapıyoruz. Bize düşende o’ diye konuştu.

Haber Foto: Gamze Yüksel