Torlak, ‘Köyümüzün su borularını delmek hangi akla hizmettir’

  Sugören Köyü Muhtarı Musa Torlak’ın konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ‘Köyümüzün su deposuna su getiren hat delinmiştir. Köyümüzün ortak malı olan ve tahrip edilmeleri durumunda yine köylümüzün parasıyla yerlerine yenileri konulacak olan her bir şeyi imha edenlerin ahiret korkusu olduğunu söylemek çok zordur. Kişi köyümüzün veya herkesin ortak malı olan millî servete zarar verdiğinde milyonlarca kulun hakkına tecavüz etmiş olmaktadır. Bu durumda da onda hakkı olan herkesi alacaklı duruma getirmektedir. Ahiret endişesi olan bir insanın böylesi büyük bir yükün altına girme cesareti asla olmaz. Allah ‘Kim zerre miktarı bir kötülük işlerse, onun cezasını görecektir’ buyururken bu nasıl mümkün olsun ki? Bu yüzden de ahiret düşüncesi olmayan, insan hak ve hukukunu önemsemeyen bir insan kendisinin de yararlanmış olduğu millî servete neden zarar verir. Çünkü onun bakış açısına göre zarar vermiş olduğu şey düşman malı gibidir. Ona ne kadar çok zarar verirse o kadar başarı kazanmış olacaktır. İnsani değerlerden kopuş bazen o kadar aşırıya kaçmaktadır ki, bunu fotoğraflarda görüyorsunuz. Su hayattır ve köyümüzün su borularını delmek hangi akla hizmettir anlamak mümkün değil. Yazacak çok ağır kelimeler var iken edebimiz buna müsaade etmemektedir’ dedi.

Torlak, ‘Kimse köyümüzün huzurunu, tadını, güzelliğini bozmaya kalkmasın'

  ‘Allah korkusu, kul hakkı endişesi, herkesin ortak malı olan millî servete sahip çıkma düşüncesi insanın bu tür zarar verici eylemlerin içinde yer almasına imkân vermez. Tam tersine, böyle bir şey gördüğünde yüreği titrer. Çünkü karşısındaki her bir şeyin halk olarak ortak değerleri olduğunu bilir. Bana ne? demez, sahip çıkar.

  Köyümüzün, köylümüzün herhangi bir malına kim zarar veriyorsa tespit edilirse en ağır şekilde cezalandırılacak ve teşhir edilecektir. Köyümüz sahipsiz değildir, hep beraber sahip çıkacağız. Muhtarlık olarak gerekli bütün adımları atıyoruz. Kimse köyümüzün huzurunu, tadını, güzelliğini bozmaya kalkmasın’ ifadelerine yer verdi.

Haber: Oğuzhan Erduran