Tosun Marmara Depremi’nin 20. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Hayat susar, insan sükut eder, acı seslenir bazı tarihlerde! 17 Ağustos’ta olduğu gibi. Hepimizi derin acılara boğan ve binlerce vatandaşımızı toprağa verdiğimiz 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 20 yıl geçti. Hala acımız taze” ifadelerine yer verdi.

Tosun mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin deprem kuşağı üzerinde olması, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve olası depremlere her an hazırlıklı olmamızı gerektirmektedir. 17 Ağustos Depremi’ni unutmamak, unutturmamak için AFAD ve İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün yapmış olduğu projelerle, öğrencilerimizden başlamak üzere halkımızın afet bilincini geliştirerek, farkındalık eğitimleri vererek deprem esnasında yaşanması muhtemel durumlara karşı önlemlerimizi alıyoruz.

Biliyoruz ki, ancak eğitim yoluyla, farkındalık ve hazırlıklı olma seviyesi tatmin edici bir düzeye ulaştığında, doğa olaylarıyla, afetlerle felaket haline gelmeden, birlikte yaşamayı öğrenmiş olacağız.

Bu vesileyle 17 Ağustos depreminde hayatını kaybetmiş bütün vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize baş sağlığı diliyorum.“