15 Ekim 2021 Cuma günü saa4 14.00’te gençlik etkinlikleri ile başlayacak film festivali, 16.00’da resepsiyon ile devam edecek. Saat 18.00’de ise Marta Karwowska'nın Polonyalı çocuklar için ödüllü filmi Triple Trouble’ın (Üçlü Sorun), Türkiye prömiyeri yapılacak.

Polonyalı yönetmen de katılacak

Universal Kids Film Festival (UKFF)’in organizasyonu ve Sefine Tersanesi’nin sponsorluğunda gerçekleşecek olan Altınova Belediyesi Evrensel Çocuk Film Festivali’nde filmin yönetmeni Marta Karwowska’yı ilçede ağırlanacak. Ayrıca festival kapsamında Türkiye’de üniversite okuyan çeşitli ülkelerde genler Altınova’da buluşacak.

“Hedef, dostluk ve sevgi”

UKFF Başkanı Rowena Ulayan Tuzcuoğlu, Polonya yapımı önemli bir filmin Türkiye prömiyerini Altınova’da yapmaktan, yönetmen ve yapımcıyı ilçede ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

Rowena Ulayan Tuzcuoğlu, “Barışsever bir toplum inşa etmenin temelleri olan dostluk ve sevgi değerlerini genç izleyicilerimize bu tür filmler aracılığıyla aşılayabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Filmin konusu

Tarihi bir şehir olan Poznan'da geçen hikâye, şehrin müzesinin baş tacı olan Monet tablosunun çalınmasından sorumlu kişiyi bulmak için üç çocuğun kahramanca girişimlerini konu alıyor. Mücadelelerinde dostluk, güven, özgüven ve sadakat değerleri sınanır.

Avrupa'daki çeşitli prestijli film festivallerinde resmi bir seçki olan ve Avrupa Çocuk Filmleri Ödülü'nü kazanan Üçlü Bela, sadece gençlere ve yetişkinlere keyif vermekle kalmıyor, daha da önemlisi iyinin kötülüğe karşı her zaman galip geleceği bir ders veriyor. Bu; genç yaşlı herkese, kendi ülkelerinden başka bir ülkede büyüyen çocukların hayatlarına bakma fırsatı sunan bir aile filmi.