Vakfın yapmış olduğu faaliyetlerden bahseden Özyılmaz gençlerin her zaman, her koşulda yanında olduklarını belirtti.

Özyılmaz konuşmasında, “Görevde oluşumuzun 4. yılında artık geleneksel hale getirdiğimiz 4. basınla buluşmamıza tekrardan hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum. TÜGVA dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, gençlik üzerinde her daim hakkın ve adaletin tarafında olan bir nesil yetiştirmek üzere kurulmuş bir vakıftır. Bizde ilimizdeki gençler üzerinde bu tarz faaliyetleri sürdürebilmek için bu kapsamda, bu mimaride çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Özyılmaz “Yalova’da 9080 üyemiz var.”

‘’Üyelerimiz 10 ile 35 yaş arasındaki kardeşler. Biz de 35 yaşın üzerinde olduğu zaman artık istişare kurulu oluyor. Ancak abilerimiz oluyorlar onlar da. Neler yapabiliriz şeklinde istişare ediyoruz. Vakfımızın bir adet Hürriyet Sokakta İl Başkanlığı var. Burada ücretsiz kitap var. Çay ve kahvesini içerek ders çalışma ortamı var. Kitap kıraathanesi atmosferi var orada. Dörtyol’da 120 kişilik tam kapasiteli Yükseköğrenim erkek yurdumuz var. 3 ilçemizde çeşitli faaliyetlerimiz, düzenli olarak devam etmekte. Yalova’da 5 ilçede atama yaptık. Fakat tayini çıkan kardeşlerimiz oldu. İlçeden ayrılmak zorunda kalınca, atama bekleyen 2 ilçemiz mevcut. İlçelerimizde de tümüyle faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Ortaokul olarak Yalova’da toplamda 60 ortaokul var. Bu okulların tamamında faaliyetlerimiz sürüyor. Her okulumuz için okul temsilcimiz, okul başkanımız var. Hatta okulların haricinde 220 sınıfta aynı zamanda sınıf temsilcimiz var. Ortaokullarda yapmış olduğumuz faaliyetlerimizi, danışman kardeşlerimizin duyurularıyla daha aktif hale getiriyoruz.’’

Özyılmaz “Ortaokullarda her yıl düzenli çeşitli yarışmalarımız oluyor”

‘’Resim yarışmaları, şiir yarışmaları, kültür sanat faaliyetleri, spor faaliyetleri gibi birçok faaliyetlerimiz oluyor. Yalova’nın ilk icrathanesini inşallah bu robotik kodlama, robotik atölye denilen atölyeyi ilimize kazandırıyoruz. İnşallah, Yalova’da geleceğin mucitlerinin yetişmesi için bizler de bu konuda Çiftlikköy ilçemizde, İlçe Başkanımız ile beraber başlatmış olduğumuz bu çalışmayı, Yalova’nın bütününü kapsayacak şekilde güzel bir icraathanemiz olacak. Bunu biz o kadar kapsamlı planladık. Şuan okullarımızda buna benzer altyapılar çok yeterli değil. İnşallah bizde ki bu tam kapsamlı robot malzemeleriyle birlikte, okullarımızda çeşitli eğitimler düzenleyeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı ile olan protokolümüz kapsamında yapmış olduğumuz projelerimizin yanı sıra, bu icraathane projemizi de eklemiş olacağız. Önümüzdeki yıllarda Teknofest’e ve çeşitli bu tarz yarışmalara da katılan Yalovalı özgün ekiplerimiz, takımlarımız da olacak.

Halı saha maçları, ortaokullarda yapmış olduğumuz kış okulları, ara tatilde yurdumuzda erkeklere özgü, Çınarcık’ta da kız kardeşlerimiz için bir yer ayarlamıştık. Orada da kız kardeşlerimiz için ortaokul öğrencilerine yönelik gerek sınava hazırlık, gerekse milli manevi değerlerin aşılanması, sportif ve sanatsal faaliyetlerin kış döneminde de olsa devam etmesi şeklinde oldu. Yaz aylarındı 5 hafta süren, tamamen ücretsiz eğitimler veriyoruz. Çeşitli eğitim, kültür, sanat faaliyetlerinin tamamından yararlanabilecek sporla, algı motorlarını geliştirebileceğimiz, gençlerin daha güçlü ve daha kendine güven, hal alabilmesi için çeşitli programlarımız da yazın ve kışın devam etmektedir.’’

Özyılmaz “Okullarımıza çeşitli destekler oluyoruz.”

‘’Okullarımızda, önümüzdeki hafta 2 tane kütüphane açacağız. Daha öncede bir Z kütüphane açmıştık. 3000’in üzerinde kitap desteği sağlayarak, okullarımızda kitap okuma kültürünün daha ileriye, daha özgün bir şekilde gidebilmesi için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Sadece okullarımıza kitap ve kütüphane desteği değil, okullardan çeşitli talepler geliyor. Pota, minyatür kale istiyorlar. Bizde böyle imkanlar olmadığı için tabi çeşitli şirketlerden, esnaflarımıza rica ederek, okullarımıza bu ve buna benzer katkılarla destek olmaya çalışıyoruz.’’

Özyılmaz “Vakfımıza ait teleskoplarımız var”

‘’Uzay sunumları, Vakfımıza ait teleskoplarımız var 3-4 adet. Bunlarla beraber çeşitli gözlemler yapıyoruz. Havanın elverişli olduğu dönemlerde; gerek okullarda, gerek bizim belirlemiş olduğumuz hakim tepelere kurarak, bu alanlarda kardeşlerimizle uzay gözlemleri yapıyoruz. Aynı zamanlarda okullarda bunun sunumlarını da yapıyoruz. Biz de bu astronomi üzerine eğitim almış, donanımlı bir hocamız var. Bu hocamız, okullara giderek bu alanlarda eğitim veriyorlar. Bizler, mesela 16 -17 yıl okul okuduk ama hangisi Neptün, hangisi Venüs ya öğrendik ya öğrenemedik. Bu merak meselesi, bu alanda da eğitim alındığını için güzel bir aşama kat ettik. Okullarımızda da bu kültürü, eğitimi iyi seviyelere getirdik.’’

Özyılmaz “Ulusal düzeyde yarışmalarımız var.”

‘’Bunun haricinde ‘Kitap kurdu’ yarışmamız var. Bu yarışma ulusal düzeyde 81 ilde yapılıyor. Yine ulusal düzeyde olan ‘Çizimlerde 40 Hadis’ yarışmamız var. Bu yarışmalarda da ortaokullardan bahsediyorum. İlimize hep derecelerle döndük çok şükür. Güzel bir duyarlılık oldu. Gerek kitap okuma, gerek resim olsun bu konuda da güzel bir ilerleme kat ettik. Her yıl bir tema belirliyoruz ortaokul, lise ve üniversiteler de. İlk yıl, 15 Temmuz ile ilgili resim, şiir, kısa film yarışması oldu. Yalova’ya, 15 Temmuz gazi ve şehit yakınlarını getirerek, ilimizde de ilk senemizde 750 kardeşimizin katılımıyla güzel bir yarışma düzenlemiştik. Bir sonraki sene Abdülhamit Han’ın vefatının 100. yılıydı. Bu yılda Payitaht Abdülhamit’i işleyelim dedik ve o yılda Abdülhamit’i işledik. Bu sefer 1000’in üzerinde kardeşimizle resim ve bilgi yarışması yaptık. Resim derken, portresini çizmek değil, eserlerini, projelerini, misyonunu, vizyonunu eserlere taşımalarını arzuladık ve bu mimaride yarışmamızı düzenledik. Çokta güzel oldu. Orada da Payitaht Abdülhamit Han’ın dizisinin oyuncularını getirdik. Gene bereketli ve güzel bir yıl oldu. Geçtiğimiz yılı Necip Fazıl yılı ilan ettik ve Necip Fazıl yarışması düzenledik. Resim, şiir ve bilgi yarışması şeklinde oldu. 1500’ün üzerinde kardeşimiz katıldı. Onunda final programına üstadın hem oğlu Osman Kısakürek’i ve talebesi olan Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman’ı misafir etmiştik.’’

Özyılmaz “Bu yılın teması Fatih Sultan Mehmet

‘’Bu yıl da, Fatih’i işleyelim dedik. Şuanda da Fatih’i işliyoruz. Ortaokullarda bilgi yarışması şeklinde, Fatih’in idealleri söz konusu yarışmada gene bahsetmiş olduğum gibi konu Fatih’in portresi değil de, idealleri ve fetihlerini kardeşlerimizin kaleme almalarını istedik.

Liseler içinde farklı bir yarışma düzenledik. Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu’nun kaleme almış olduğu, Fatih Sultan Mehmet adlı eseri bilgi yarışması olarak yaptık.

Burada amaç hem öğrencilerimizin kitap okuması, bu konuyu ve tarihi işlemeleriydi. Biz bunları çeşitli ödüllerle nihayete erdiriyoruz. Burada da 1.’ye dizüstü bilgisayar 2.’ye tablet 3.’ye bisiklet ve çeşitli hediyelerimiz olacak.

Bizim bu yarışmalarda yeni nesil dediğimiz, hem vakfımızın sloganı olan, hem de bir işlevsellik noktasında kardeşlerimiz yarışmaya bir akıllı telefonla QR kodla başvuru yaptığında dahi, kitabın tahlili de elinde olmuş oluyor. Bu da bizim bildiğimiz, en iyileri şu an daha kullananı da görmedik. Kitabın tahlilide otomatikman mailine düşüyor. Biz bunu 2 yıldır yapıyoruz. Burada kitabı alamayan kardeşlerimiz olabiliyor. Maddi durumu yetersizlikler olabiliyor. Biz burada Milli Eğitim Bakanlığıyla birlikte kurmuş olduğumuz bir komisyon tarafından oluşturulan kitap tahlili, örnek sorular kardeşimizin de mailine düşmüş oluyor.’’

Özyılmaz ‘’Yalova’da maalesef kamp alanı yok’’

‘’Liselerde de, Yalova’da toplam 33 lisemiz var. Bu liselerin 33’ünde de İl Başkanımız var. Yeni değil, 4 yıldır böyleyiz. En aktif şekilde kardeşlerimiz ile toplantı ve faaliyetlerimizi sürdürürken, burada da yazın ve kışın doğa kampları yapıyoruz. Yalova’da maalesef kamp alanı yok. Varsa da kullanılmıyor. Bu eksiklik ayrı bir kanayan yaradır. Biz birçok ile bu vesileyle seyahat ediyoruz. Ne kadar güzel kamp alanları, gençlerin sosyal donatılarla sanatsal ve kültürel anlamda yetiştirebilecekleri harika alanlar var. Maalesef bu tabiatı cennet olan ilimizde, sahilde yürüyebilecekleri bir alan dışında bir kamp alanımız yok. Tabi buda bizi üzüyor. Bir kamp yapalım desek, çadırımızı alıp yaylaya çıkarız. Yapabileceğimiz tek kamp bu oluyor. Durum böyle olunca, biz de Edirne Saroz Körfezi’nde harika bir kamp alanı keşfettik. Bu kamp alanına gidiyoruz. Geçtiğimiz hafta, Kocaeli’ndeydik. Diriliş Kamp alanı var Kocaeli’nde. Arnavutköy’de, Okçular Vakfı’nın bir kamp alanı var. Oraya gidiyoruz. Kardeşlerimizin mahrum kalmaması açısından gücümüz yettiğince, destek olmaya gayret gösteriyoruz.

Edebiyat alanında ilgili olan kardeşlerimiz bir çalışma yaptığında, bunları tespit ettiğimiz kardeşlerimize çeşitli ödüller veriyoruz. Onlara moral olması noktasında, Edebiyat bizim vazgeçilmezimiz. Yazabilmesi, çizebilmesi, resmedebilmesi, bir araya getirebilmesi çok önemli konular.

Tiyatro alanında da gene liselerden bize gelen öğrencilere destek oluyoruz. Çekmiş oldukları videoları gördüğümüzde, çeşitli ödüllerle moral, motivasyonlarını sağlıyoruz.

Özyılmaz, ‘’Yalova’nın en büyük gençlik çalıştayını 4 yıldır yapıyoruz’’

‘’Liseler arası yapmış olduğumuz çalıştay, Yalova’nın en büyük gençlik çalıştayını 4 yıldır en güzel şekilde yerine getiriyoruz. İlk yıl Termal ’de şimdi Eylsium Otel’de, tüm öğrencileri bir araya getirdik. 33 lise ve her okuldan 20-25 o yıl ki konu sayısına göre, öğrenci talep ediyoruz. Bu yıl, 400 öğrenci ve tüm liselerimizin katılımıyla yaptık. Burada bütün ilçelerimizi de kapsayarak, ulaşımlarını da sağlayarak, güzel bir Gençlik Çalıştayı gerçekleştirdik. Öğrencilerin her yıl belirlenen temalar; sosyal uyum, israf, sosyal medya, gelecekte ekonomi ve girişimcilik gibi alanında uzman bir moderatör eşliğinde gençlerin bir fikir terakke etmelerini sağlıyoruz.

Her yıl 15 Temmuz’da en etkili şekilde orada yer almaya çalışıyoruz. Üniversitemiz’de çeşitli eğitimleri, konferanslar, kişisel gelişim eğitimleri ve seminerler düzenliyoruz.

Üniversite gençleri, bizim için en önemli yerlerden bir tanesi. Çalışan gençlik, kadın aile gibi koordinatörlerimiz de var. Burada da kitap tahlilleri, sabah namazı buluşmaları, çeşitli fikir ve kişisel gelişim alanında programlar düzenliyoruz. Çalışan gençlikte ise girişimcilik, yani aynı zamanda bizim KOSKEP ve İŞKUR ile yaptığımız protokol kapsamında uygulamalı girişimcilik, gençlere meslek edindirme kursları düzenliyoruz.

Kaymakam olmak isteyen öğrenciyi biz alıp kaymakamlarla, Ankara’daki üst düzey bürokratlarla görüştürerek bu alanda nasıl bir yol kat edebileceklerini, bu mesleğin avantaj ve dezavantajları nedir? Alanlarda destek oluyoruz. Kadın aile koordinatörlüğümüzle beraber ev ziyaretlerini düzenli olarak yapıyor, onlarında birçok programlarında yer alıyoruz. TÜGVA da Eğitim Koordinatörlüğü en önemli olanlarda bir tanesidir. Diksiyon, İngilizce, Arapça, Kuran-i Kerim, gitar, robotik atölye gibi çeşitli kurslar düzenliyoruz.’’

 Özyılmaz “Yılda 365 gün var, Vakıfta 500’den fazla faaliyet var!”

‘’Sportif faaliyetlerde okçuluktan tutun da, yüzmeye kadar tüm faaliyetleri en etkili şekilde yaparak; ücretsiz geziler, iftar programları ve basın açıklamalarıyla vakfımızın faaliyetlerini bu şekilde özetleyebilirim.

Her yıl yapmış olduğumuz faaliyetler ile ilgili bir bülten çıkarıyoruz. Bu yılın faaliyetlerini içeren bülten de bu hafta çıkmış olacak. Bütün yönetim kurulu ekibi olarak hepimiz gönüllü ve Allah rızası için çalışıyoruz.

Ümmet gençliğine ilimiz gençliğine, faydamız dokunabilsin diye gayret gösteriyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum geldiğiniz için. Allah razı olsun.” İfadesinde bulundu.