HABER: Abdullah Bozkurt

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü için hazırlıklarını tamamlayan Orman Genel Müdürlüğü, 7 coğrafi bölgede yer alan 28 Orman Fidanlık Müdürlüğü’nde üretilen 83 milyon fidanın dağıtımına başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda milli bir seferberliğe dönüşen organizasyonun ikincisi için OGM tüm hazırlıklarını tamamladı. Orman varlıklarını koruyan ve geliştirilmesi için çalışan OGM, 11 Kasım için 83 milyon bedelsiz fidanın dağıtımına başladı. Türkiye’deki 7 coğrafi bölgesinde yer alan 28 Orman Fidanlık Müdürlüğü’ndeki toplam 3 bin 270 hektarlık alanda her yıl 500 milyon fidan üretimi yapan OGM, kamu kurum ve kuruluşları için bedelsiz, özel sektör ve şahıslar için de bedelli fidan satışı yapıyor.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 81 ilde fidan dikimi gerçekleştirildi. Yalova protokolü fidan dikimi için Kurtköy Orman Envali Deposu’nda buluştu.

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Termal Belediye Başkanı Hüseyin Sinan Acar, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar, Yalova İl Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık, Yalova Orman İşletme Müdürü Rıdvan Kalelioğlu, Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TEMA Vakfı ve birçok kurum ve Sivil Toplum Kuruluşları fidan dikimi için Kurtköy’de buluştu. 11 Kasım saat 11.11’de tüm Türkiye il eş zamanlı fidan dikimi gerçekleşti.