MHP İl Başkanlığı binasında biraraya gelen MHP İl ve Merkez İlçe Teşkilatı Üyeleri ve basın mensupları, Gazipaşa Caddesi’nde faaliyette bulunan, Endpoint (Son Nokta) Restaurant’ta buluştular. Burada yapılan basın toplantısı ve sabah kahvaltısının ardında, ilk olarak Yalova Erzurumlu’lar Derneği’ni ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Y. Tuğrul Türkeş ve beraberindeki heyeti, Dernek Başkanı Turgut Köse karşıladı.
  Yalova’da, Erzurum’lu nüfusun, diğer illerden Yalova’ya gelenlerden sayı olarak önde olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Köse, “Sizleri Yalova Erzurumlu’lar Derneği’nde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Açılım, adı altında ülke gündemini meşgul eden çok önemli konuda, sizlerin düşüncelerine katılıyorum” şeklinde konuşarak, düşüncelerini MHP’li heyet ile paylaştı.
  MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular ise yaptığı konuşmada, “Bugün haftasonu pazar olması dolayısıyla, ilimizdeki tüm dernekleri ziyaret etmemiz mümkün değil. Randevu aldığımız dernekleri ziyaret edeceğiz. Ziyaret edemediğimiz dernekler, bizleri yanlış anlamasınlar. Önümüzdeki günlerde bu tür ziyaretleri diğer derneklere de yapma arzusundayız” dedi.
  MHP Genel Başkan Yardımcısı, Y. Tuğrul Türkeş ise, “AÇILIM adıaltında ülke büyük bir karanlığa doğru götürülüyor. AK Parti iktidarı, ülkeyi bölmeye çalışıyor. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konun hassasiyetini sizlerle paylaşmak için buralardayız” şeklinde konuştu. 
  Yalova Erzurumlular Derneği ziyaretenin ardından, sırasıyla, Yalova Emekli Astsubaylar Derneği, Kamu Sen Yalova Şubesi, Yalova Karadenizliler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Yetimler Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi ile Yalova Ülkü Ocakları Başkanlığı ziyaret edildi.
  Son olarak, Yalova esnafıyla biraraya gelen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımıcısı Y. Tuğrul Türkeş ve beraberindeki heyet, tüm günü Yalova’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin yerel seçimler öncesi yapmayı hedeflediği çalışmaları ve açılımı anlattı. Haber-Fotoğraf: Ayhan Polat