Yalova Üniversitesi ile Bursa Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle merkez yerleşke ve il dahilindeki üniversiteye ait birimlerin bahçelerine 5 bin adet ağaç dikilecek. 

     İmza öncesinde konuşan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, "Bugün burada çok önemli bir hareketin başlangıcındayız. Bildiğiniz gibi en önemli varlık ağaçtır. Ağaçların Türkiye'de ki sahibi ise Orman Bakanlığıdır. Orman Bakanlığının son günlerde büyük ağaçlandırma çalışmaları yaptı. Bu kapsamda Bursa Orman Bölge Müdürlüğümüzde Yalova Üniversitesinin merkez kampüsü ve diğer birimlerin tüm ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarını kendilerinin yapacaklarını taahhüt ettiler. Kendilerine bize verdikleri destekten dolayı da çok teşekkür ediyorum" dedi.

       Rektör Eruslu'nun ardından söz alan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun,  "Yalova ilimizin %59'u orman. Yani burası bir orman ili. Bizim açımızdan bakıldığında ise Yalova Model Orman. Zira bu il Türkiye'nin ilk ve tek Model Ormanı. Bu yılda Yalova’mız sertifikalı ormanlara sahip olacak. Böyle bir ildeki üniversitenin de bahçe ve kampüsünün Yalova'ya yakışır olması gerekliydi. İlin üniversitesine bu çalışmayı biz yapalım istedik. Burada bir ağaçlandırma yapılmayacak. Ekilecek ağaç ve ağaççık türleri ile Yalova Üniversitesi bahçesi adeta bir botanik bahçesine dönüştürülecek. Projelerimizi hazırlayıp hemen çalışmalara başlayacağız. Biz son 10 yılda Yalova'da yaklaşık 2.5 milyon adet ağaç diktik. Okul, cami bahçeleri ile yol kenarlarını ağaçlandırıyoruz. Bizim işimiz, Yalova'yı, Bursa'yı ve Türkiye'yi yeşillendirmek" dedi.

    Sonrasında Yalova Üniversitesi kampüsüne 126 çeşit ağaçtan toplamda 5 bin adet dikilmesini içeren protokol Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ile Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun tarafından imzalandı. Protokol metinlerini her iki tarafa ise Yalova Milli Emlak Müdürü Mustafa Kocan takdim etti. Çalışmalar yetkililerin yapacağı planlama sonrasında başlayacak.