Türkiye Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılına kadar ülkede, 1 milyon amatör denizci olmasını hedefleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nı, Yalova Liman Başkanlığı da Amatör Denizci Programı ile desteklemiş oldu.

Vali Erol da amatör denizci oldu

Yalova Valisi Muammer Erol’un da amatör denizci belgesini aldığı programa; İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Tarım Müdürü Suat Parıldar, Yalova Liman Başkanı Murat Akpınar da katıldı.

İlk olarak Yalova Liman Başkanı Murat Akpınar konuşma yaptı. Akpınar; “Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023 yılına kadar en az bir milyon vatandaşımıza Denizcilik Kültürü’nü aşılamak, verilecek denizcilik eğitimi sonrasında Amatör Denizci Belgesi düzenlemek, ‘denizci millet, denizci ülke’ hedefine ulaşmak amacıyla Yalova’daki birçok vatandaşımıza da amatör denizci belgesi vermek istiyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Başkan Akpınar’ın konuşmasından sonra Yalova Liman Başkan Yardımcısı Nurullah Hakan Pekşen, sınavdan önce yaklaşık 1 saatlik bir eğitim verdi. Eğitimi Vali Erol da dinledi.

Vali Erol; “Belge için teşekkür ederim ama…”

Amatör denizci belgesini Yalova Liman Başkanı Akpınar’ın elinden alan Vali Erol, esprili bir konuşma ile salonu kahkahaya boğdu. Mikrofonu alan Vali Erol; “İlk defa bedava bir belgeye sahip oldum. Ben bu belgeyi kullanırsam beni topa tutarlar. Belge için teşekkür ediyorum ama bu belgeyi kullanmayacağıma da söz veriyorum” dedi.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Öztürk