Konuyla ilgili açıklama yapan Yalova Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, ‘Projemizin amacı, öğrencilerin girişimcilik yeteneklerini geliştirmek, eğitimde yeni teknolojileri kullanmak, diplomaları karşılıklı tanımak, eğitimciler ağı oluşturmak, mesleki uzmanlığı artırmak, mesleki eğitimde kalite standardı geliştirmek, yenilikçi öğretim ve eğitim programları geliştirmek ve işgücü piyasası talepleri doğrultusunda bölgesel politikalar geliştirmektir.  Bu amaçlar doğrultusunda hedefimiz, bölgemizdeki il istihdam kurulu, mesleki eğitim yürütme kurulu ve sivil toplum örgütü üyelerinin deneyim kazanarak nitelikli politikalar üretmesine katkıda bulunmak, mesleki eğitim sistemleri ve ekonomik düzeyleri farklı olan ülkelerdeki eğitim politikalarını incelemek ve devam eden global kriz sürecinde bölgemizde farkındalık yaratacak mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını sağlamaktır.

      Proje Yalova Valiliği koordinatörlüğünde, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Yalova Avrupa Birliği Politikaları Enstitüsü Derneği, Yalova Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği ve Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği ortaklığında gerçekleştirilecektir.

Proje uygulama süresi 11 aydır. Proje 24 katılımcı ile İtalya, Portekiz, Litvanya ve Polonya ülkelerinde gerçekleştirilecektir. Proje, 2013 Yılı Hayat boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında ilimizden kabul edilen tek projedir’ dedi. 

   Göçer, ‘Ayrıca Gölcük Kaymakamlığı AB Proje Ofisi Koordinesinde hazırlanan Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülen 2013 Yılı Hayat boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında başvurusu yapılan “Kaliteye Yolculuk” isimli AB Projesi de Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir. Valiliğimiz bu projenin ortak kurumları arasında yer almıştır. Bilindiği üzere 2013 yılı içerisinde Valiliğimiz ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazanmıştır. Hazırlanan ”Kaliteye Yolculuk” isimli proje ile, Kalite Yönetim Sistemini kurumlarında hayata geçiren diğer kamu ve özel kurumlar ile STK’lar arasında koordinasyon, deneyim paylaşımı ve işbirliğinin AB üye ülkelerinde iyi uygulama örneklerini inceleyerek katkı sağlamak hedeflenmektedir.

Proje kapsamında kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşlarından oluşacak 25 katılımcı ile birer haftalık Almanya ve Yunanistan ziyareti gerçekleştirilecektir’dedi.