Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından tespit edilen kriterlere göre Yalova “yüksek riskli” iller grubunda yer alıyor. Bu doğrultuda alınan kararlar şu şekilde açıklandı: Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında; hafta içi günlerde 21.00 - 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Hafta sonlarında ise;  Yalova yüksek risk grubunda yer aldığından sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00 Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi 21.00’dan başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayacak, Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek. Cumartesi günleri 05.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşları için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükselti. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek ve bu saatler arasında toplu taşıma araçlarını kullanabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığınca yüz yüze eğitim/sınav yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanlarının durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma/ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Yalova’da belirlenen kapasite oranlarına göre 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek olan yeme içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri, % 50 kapasite sınırlamasıyla hizmet verebilecek.

Halı saha, yüzme havuzu gibi tesisler yeni bir Hıfzıssıhha Kurul kararı alınıncaya kadar hizmete kapalı tutulacak.