Yalova İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 2 Nisan Perşembe günü saat 20.30’da Vali Muammer Erol başkanlığında “Kovid-19 salgını tedbirleri – PTT eliyle yapılacak ödemeler” gündemi ile İl Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, PTT Müdürü ve SYDV Müdürünün katılımıyla olağanüstü toplanarak İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda karar aldı. 

Toplantıya ayrıca Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ümit Yılmaz, Yalova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Musa Karabulut ve Merkez TSM Başkanı Uzm. Dr. M. Nur Ceyhan katılım gösterdi.

Yapılan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi olağanüstü toplantısında alınan karar, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında PTT aracılığıyla verilen hane başı 1.000 TL, 1 Nisan tarihinden itibaren başlayan ödemeler, PTT şubelerinin kapatılmasıyla İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı 200 polis memuru, bekçiler ve 2 PTT görevlisi tarafından dağıtılmasına karar verildi.

Toplantıdan çıkan karar aynen şu şekilde;

“Karar; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde 81 il ve 923 ilçede PTT aracılığıyla hane başı 1.000 TL. 1 Nisan tarihinden itibaren başlayan ödemeler kapsamında, Yalova İlinde 1827 vatandaşa yapılacak ödemelere ilişkin olarak aşağıdaki hususlar kararlaştırılmıştır.

Yardım yapılacak kişilerin adres bilgileri üzerinde yapılan inceleme sonucunda Yalova İl Merkezi ve köylerinde ikamet eden vatandaşlara yapılacak ödemelerin Emniyet Müdürlüğü ve PTT görevlileri tarafından yapılması planlanmıştır.

Dağıtımdan görevlendirilen toplam 200 polis memuru, bekçiler ile 2 PTT görevlisi belirlenmiş ve mutemet olarak görevlendirilmiştir.

Hak sahiplerine 3 Nisan Cuma saat 10.00’dan itibaren ikametlerinde ödemelerin yapılması için gerekli planlama ve görevlendirmeler yapılmıştır.”