Tek başına yaşayan, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların mağdur olmaması için valiliklerin/ kaymakamların başkanlığında il ve ilçelerde ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ oluşturuldu.

112 acil çağrı merkezine gelen ihtiyaç bildirileri doğrultusunda, ihtiyaca göre emniyet güçleri, belediyelere bağlı zabıta ekipleri ve belediye personelleri ya da duruma göre muhtarlar sokağa çıkma yasağı bulunan vatandaşların evden çıkmasını engelleyerek, ihtiyaçlarını gideriyor.

Yalova Belediye ekipleri hazır

İçişleri Bakanlığının korona virüs önlemleri kapsamında almış olduğu “dışarı çıkmayın” kararı neticesinde Yalova’da 65 yaş ve üstü yardıma muhtaç vatandaşların temel gıda ihtiyaçları Yalova Belediyesi tarafından sağlanıyor.

Yalova İl Sosyal Yardımlaşma Vakfının kriterlerine uyan vatandaşlara yönelik yapılan ortak çalışmalarla tespitleri yapılan 65 yaş ve üstü vatandaşlara hazırlanan erzak kolileri, Yalova Belediyesi ekipleri tarafından teslim edilmeye başlandı.

 

Zabıta ekipleri 65 yaş üstü vatandaşlara yardımcı oluyor

Korona virüs salgını nedeniyle 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağına uymayan vatandaşlara Yalova Belediyesi Zabıta ekipleri uyarılarda bulunup, vatandaşların evlerine gitmelerine yardımcı oluyor.

Yalova Belediyesi tarafından ülke genelinde etkisi artıran korona virüs dolayısıyla alınan önlemler gün geçtikçe daha da artıyor.

Geçtiğimiz günlerde uygulamaya başlanan 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı kapsamında Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, il genelinde denetimler yapıyor. Ekipler, meydan ve pazar alanlarının yanı sıra banka önlerinde maaş çekmeye gelen ve caddelerde gezen yaşlıları uyarıp, sağlıkları açısından evlerinden çıkmamaları ve evlerine gitmeleri tavsiyesinde bulunuyor. Riskli grupta olan vatandaşları ikaz eden zabıta ekipleri, 65 yaş üstü vatandaşların evlerine gitmelerine yardımcı da oluyor.